STERKT PREGET: Forsvarsadvokat Rolf Knudsen sier at hans 18 år gamle klient forstår anklagen som er rettet mot ham, men han forstår ikke at det kan gjelde ham. Foto: Leif Stang/Dagbladet
STERKT PREGET: Forsvarsadvokat Rolf Knudsen sier at hans 18 år gamle klient forstår anklagen som er rettet mot ham, men han forstår ikke at det kan gjelde ham. Foto: Leif Stang/DagbladetVis mer

- Merket ikke noe spesielt da han våknet dagen etter

Forsvarsadvokat Rolf Knudsen sier at den 18 år gamle drapssiktede mannen fra Os ikke merket noe spesielt dagen derpå, etter at Hilda Feste (98) ble drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet): 18-åringen skal ha forklart i avhør med politiet natt til i dag at alt ble svart for ham etter at han hadde vært hos en kamerat og drukket sprit.

- Ikke blod - Min klient husker ikke noe som helst før han våknet i egen seng dagen derpå. Han har et bilde av å våkne godt utpå dagen 2. januar. Da har han ikke lagt merke til noe spesielt. Han har ikke merket seg at han hadde blod eller skader på seg selv eller på klær. Det var ingenting han reagerte på. Han forstår hva han er anklaget for, men han forstår ikke hvorfor han er anklaget for noe så alvorlig, sier forsvarsadvokat Rolf Knudsen til Dagbladet.

Kjente Hilda Feste Han har den siste tida bodd sammen med sin mor, ikke langt fra Gamleheimshagen der Hilda Feste ble drept. I januar fikk han seg en ny jobb i en bedrift i Os.

- Han visste hvem Hilda Feste var, og har forklart i avhør at han ble dypt sjokkert da han leste at hun var drept om kvelden 1. januar, sier Knudsen.

Han vil ikke svare på spørsmål om hvordan og hvorfor han kjente til Hilda Feste. Hun var et kjent ansikt for mange i Os.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ble observert Flere vitner skal ha observert 18-åringen ute i Os sentrum om kvelden 1. januar. Hun skal ha blitt drept klokka 21.15. Vitnene skal ha sett siktede før dette tidspunktet. En hjelpepleier forklarte på et tidlig tidspunkt at hun så en mann løpe fra leiligheten til Hilda Feste. Hun anslo alderen til å være mellom 35 og 40 år.

- Min klient er liten av vekst og ser ikke ut for å være eldre enn 18 år. Han kan ikke forklare seg om sine bevegelser denne kvelden ettersom alt er svart for ham. Det har blitt for mye inntak av alkohol for den unge gutten, sier Knudsen.

Avhørene pågikk til klokka 00.30 natt til i dag. Etterpå fikk han en kort søvn på en madrass i en arrestcelle i kjelleren ved Bergen sentrum politistasjon. Forsvarsadvokat Rolf Knudsen møtte sin klient igjen i formiddag. Da hadde han vært på legevakta og tatt blodprøver og vært inne til fotografering.

- Forstår anklagen - Han gir samme inntrykk i dag som i går kveld og i natt. Han forstår hva han er anklaget for, men ikke stort mer. Alvoret i siktelsen preger ham, Han tar det veldig tungt. Foreløpig sier han at han tror det skal være mulig å gjennomføre flere avhør og eventuelt en framstilling for varetektsfengsling, men han tar forbehold om at det kan bli for krevende. For min del kan det snart bli behov for å få en psykolog til ham, sier Rolf Knudsen.

Det er foreløpig uklart når 18-åringen blir hentet til nye avhør. Det kan bli i ettermiddag, men det kan også bli i morgen. Politiet har anledning til å holde på ham fram til fredag før de framstiller han for varetektsfengsling.