Merket ingenting før drapet

Tolken spiste frokost sammen med drapssiktede Zaheerudin Shamsi før de tok taxi til retten. Der drepte Shamsi kona i det som kan være et nøye planlagt drap. - Jeg merket ingenting på ham, sier tolken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fædrelandsvennen har snakket med tolken som sto bare noen meter unna da Anooshe Ghulam ble drept utenfor politikammeret i Kristiansund i går.

Spiste frokost sammen

Tolken har vært oversetter i retten i Kristiansand for Zaheerudin Shamsi tidligere og ble derfor valgt til å tolke da barnefordelingssaken startet i Kristiansund denne uka.

Fredag morgen spiste de to frokost sammen på Comfort Hotel Fosna. Deretter tok de taxi sammen med Shamsis advokat til Kristiansund politikammer.

- Vi spiste frokost sammen. Jeg merket ingenting på ham, sier tolken til Fædrelandsvennen.

På torsdag skal ekteparet ha blitt enige om et forlik i fordelingssaken om de to barna deres. Da de møttes på fredag morgen, gjensto det bare å underskrive på papirer, ifølge Fædrelandsvennen.

Drepte målrettet

Utenfor Tinghuset gikk tolken og advokaten bak bilen for å ta ting ut av bagasjerommet. Anooshe Ghulam sto på utsiden av bygningen.

- Han må ha gått rundt drosjen. Plutselig hørte jeg to skudd og så at han skjøt henne rett i brystet fra kort hold, sier tolken til regionsavisa.

Den 25 år gamle kvinnen hadde ikke sjans til å komme unna ektemannen, og ingen rakk å gripe inn før mannen hadde skutt henne med fem skudd i brystet, ryggen og benet.

Våpenet hadde han trolig med seg i en svart plastpose, ifølge tolken. Mye tyder på at ektemannen tok med seg våpenet da han reiste fra Kristiansand.