Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Meslingsmitte sprer seg i Europa

Flere europeiske land melder om større eller mindre utbrudd av meslinger, sier det svenske Smittskyddinstitutet (SMI).

Foto: Lise Åserud / SCANPIX .
Foto: Lise Åserud / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Folk som skal reise utenlands, bør derfor sjekke hvilke vaksiner de har før de drar, påminner SMI. Små barn som ikke allerede er vaksinert, og andre som ikke har fått vaksinen tidligere, anbefales å vaksinere seg før avreise til land hvor det pågår et meslingutbrudd.

I Frankrike er det registrert 7.300 meslingsmittede i løpet av årets første fire måneder. I Danmark er det til nå oppdaget omkring 80 tilfeller, mens tallet er 20 i Sverige.

Bulgaria, Sveits, Spania, Tyskland, Italia, Belgia, Serbia, Tyrkia, Makedonia og Storbritannia er andre europeiske land der meslingviruset sprer seg akkurat nå, skriver det svenske nyhetsbyrået TT.

Også i Norge er det registrert et utbrudd tidligere i år, og forrige uke ble det meldt at 28 personer var blitt smittet siden januar i år.

Meslinger er en svært smittsom sykdom, som smitter gjennom lufta. Inkubasjonstiden - tiden fra smitte til sykdom - er rundt ti døgn.

I tillegg til utslett og høy feber, kan meslinger også føre til kompliserte infeksjoner som øre-, lunge- og hjernebetennelse.

(NTB)