Meslingutbrudd i bibelbeltet i Nederland

Ti smittet i byen som «ikke anser vaksinasjon som tillatt».

MESLINGER: Sykdommen er ekstremt smittsom og kan være dødelig. Foto: NTB Scanpix
MESLINGER: Sykdommen er ekstremt smittsom og kan være dødelig. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ni barn og en voksen er smittet av meslinger i småbyen Urk i det såkalte bibelbeltet i Nederland.

Helsemyndighetene følger aktivt med på situasjonen og vurderer om det er grunnlag for å vaksinere eller dele ut antistoffer til folk som har vært i kontakt med de ti smittede.

Utbredelsen av meslingvaksinering i Urk er blant de laveste nivåene i hele landet. 61,1 prosent av innbyggerne i fiskelandsbyen er vaksinert mot meslinger. På landsbasis er meslingvaksinedekningen i gjennomsnitt på 92,9 prosent, ifølge Nederlands folkehelseinstitutt.

I lokalsamfunnet i Urk mener folk at liv og død ligger i Guds hender, og derfor anser de ikke vaksinasjon som tillatt, skriver avisen De Telegraaf.

Urk blir regnet for å være det mest gudfryktige stedet i det såkalte bibelbeltet, et protestantisk område som går fra Zeeland sørvest i Nederland og gjennom den nordvestlige delen av landet. 94 prosent av de rundt 20.000 innbyggerne i Urk går regelmessig i kirken. På landsbasis gjør én av seks det samme, ifølge Nederlands statistiske sentralbyrå.

Meslinger er en svært smittsom virussykdom som i verste fall kan føre til døden. Sykdommen var inntil nylig nærmest utryddet i vestlige land, takket være god vaksinedekning. Men de siste årene har antall utbrudd begynt å øke, samtidig som stadig flere har blitt skeptisk til vaksinering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer