Mest tro på fint vær bryllupsdagen

Prinsesse Märtha Louise kan bli snytt for lykkebringende regn i brudesløret når hun gifter seg med sin Ari Behn i Trondheim fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et lavtrykk kan komme til å presse seg på fra Skagerrak, inn fra sørøst og over Trondheim fredag 24. mai. Det kan gi noen dråper regn over brudepar og kongelige gjester.

Men vakthavende statsmeteorolog Alfred Slogvik ved Meteorologisk institutt har større tro på finvær i bryllupsbyen når Märtha Louise går til alters.

- Det er ennå litt for langt fram til fredag at jeg kan si noe sikkert om været den dagen. Mandag ettermiddag jobber vi faktisk ut fra to ulike prognoser for bryllupsværet. Den ene prognosen gir fint vær førstkommende fredag, den andre sier at det kan bli litt regn, sier Alfred Slogvik til NTB.

Den langtidsansvarlige meteorologen legger til at han personlig har størst tro på sol og fint vær i trønderhovedstaden hele uka, til og med fredag.

- Dersom det blir regn, blir det i hvert fall ikke så mye, slik det ser ut nå, sier han.

Nasjonaldagen måtte prinsessen kle godt på seg der hun vinket til toget gjennom Trondheims gater. 17. mai var sur og kald i Trondheim. Men så kom omslaget, og meteorologen gir hyggelige utsikter også for de kommende dagene.

- Fram til torsdag blir det fint vær, sol og svak vind med temperatur rundt 20 grader og kanskje enda litt varmere, sier Alfred Slogvik.

- Og jeg vil tro det kan bli ganske fint vær fredag også, men med et lite forbehold, presiserer han.

(NTB)