Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mester Erik

Navn: Erik Hoftun Alder: 31 Yrke: Fotballspiller

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle sportshatere får tilgi oss: I dag snakker vi om Rosenborg. Om den franske åpningen på årets Champions League, som fikk det ellers så trege Lerkendal-publikummet i ekstase. Og om Mester Erik.

Han kom dårlig ut på rankingen over landslagets mest sexy spillere under fotball-VM i Frankrike, men spillet Erik Hoftun presterer på banen er iallfall sexy. Stopperspillet han vartet opp med mot Paris St. Germain og stjernespissen Anelka var riktig lekkert.

Hoftun er «troillongans» selvfølgelige kaptein: Alltid sympatisk. Alltid rolig og seriøs. En person som har stor respekt innad i spillergruppa og ellers i klubben. Så er han også en av Rosenborgs mest lojale spillere, som i sin tid takket nei til Serie A-spill i Italia.

Han kunne sikkert ha fått en feitere bankkonto om han fikk lønna utbetalt i lire, men han blir ikke akkurat fattig av å være i Rosenborg heller. Hoftun topper klubbens lønnsstatistikk, med en skattbar inntekt på 3,5 millioner kroner i 1998. Pengene har han brukt til å bygge hus på Stavset i Trondheim, vegg i vegg med lagkameraten Jørn Jamtfall.

Han har også kjøpt ny bil, en Volkswagen Sharan, og han er i ferd med å bygge hytte på Hummelfjellet i Østerdalen. Der får han selskap av flere andre RBK-spillere, som skal ha et felles hyttetun, spøkefullt kalt «Hoftunet».

RBK-kapteinen er like solid utenfor banen som på. Han har 30 prosent stilling i organisasjonen MOT (Norske toppidrettsutøvere mot narkotika), og vier ellers det meste av sin tid til familien. Sammen med kona Gry og barna Lasse (9), Daniel (5) og Maria(2) er han ofte å se på tur i skog og mark. Om vinteren har de gjerne ski på beina.

Hobbyer blir det ikke så mye tid til for en så pliktoppfyllende familiefar og travel idrettsmann som Hoftun. Han har ikke engang tatt seg tid til å prøve golf, som så mange andre RBK'ere er hekta på. Men tennis er en gammel hobby han drev på mye med før, og som han har lyst til å ta opp igjen når fotballkarrieren er over.

Kanskje pensjonerer Hoftun seg i skoleverket. Med sin adjunkttittel har han i hvert fall utdannelsen som skal til. Men 31 år er ingen alder for en midtstopperkjempe som er så kjapp i hodet at han hele tiden ligger et hakk foran lynraske spisser. Vi har ikke merket noen alderdomstegn, så Mester Erik vil nok glede norske fotballhjerter ennåi lang, lang tid.