Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mesterhjernen til Bush tror på Romney-vind

Karl Rove, en av de nærmeste rådgiverne til George W. Bush, spår i Dagbladet om sjansene til årets republikanske presidentkandidat, Mitt Romney.

OPTIMIST: - Det er mye entusiasme blant konservative velgere, mens mange demokrater er mer lunkne til president Obama, sier Karl Rove. Foto: Johannes Worsøe Berg
OPTIMIST: - Det er mye entusiasme blant konservative velgere, mens mange demokrater er mer lunkne til president Obama, sier Karl Rove. Foto: Johannes Worsøe Berg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TAMPA (Dagbladet): Rove er en av USAs fremste konservative valgkampstrateger. Han blir ofte gitt storparten av æren for at Bush vant presidentvalgene i 2000 og 2004. Onde tunger vil ha det til at han nærmest fungerte som hjernen til Bush. Kynisk og kalkulerende skal han ha bygd opp imaget hans og sørget for seier.

- Er du fra Norge? Så hyggelig! Jeg er jo norsk-amerikaner, utbryter Rove når Dagbladet presenterer seg.
På landsmøtet Fram til 2007 jobbet han som seniorrådgiver og visestabsjef i Det hvite hus. I årets valgkamp er han engasjert blant annet som kommentator for Fox News. Rove signerer en autograf og ber oss vente til han er ferdig med en livesending fra republikanernes landsmøtesal i Tampa.

- Tror du uværet vil ødelegge for Romney?
- Jeg tror ikke effekten vil være så stor. Folk ser på mange ulike ting på TV, og TV-kanalene gir sendetid til både landsmøtet her og til stormen, forklarer Rove på bakrommet.

Han mener Romney har hatt et noen gode uker før landsmøtet.
- Det er mye entusiasme blant konservative velgere, mens mange demokrater er mer lunkne til president Obama, sier Rove.

- Ikke godt bilde Barack Obama erklærte i går unntakstilstand i Louisiana fordi den tropiske stormen «Isaac» trolig vil blåse opp til orkan innen den treffer New Orleans og kysten av Mexicogolfen tirsdag kveld eller onsdag morgen amerikansk tid. Det vil i så fall være nøyaktig sju år etter at orkanen «Katrina» traff området og 1800 mennesker omkom.

- Jeg synes ikke det er et godt bilde for presidenten at han først undertegner en unntakstilstand og så drar for å drive valgkamp i Iowa. Kanskje han burde konsentrere seg mer om å lede landet og mindre om å drive valgkamp, sier Rove.

Alle meningsmålinger viser at Obama og Romney ligger helt jevnt.

- Vi får se hvordan dette landsmøtet og demokratenes landsmøte neste uke går. Men jeg håper og tror Romney skal klare å øke avstanden til Obama innen slutten av neste uke, sier Rove.

503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media