MESTERKOKK: Bent Stiansen opplever stor suksess på Statholdergaarden. Foto: Jørgen Hyvang.
MESTERKOKK: Bent Stiansen opplever stor suksess på Statholdergaarden. Foto: Jørgen Hyvang.Vis mer

Mesterkokk Stiansen tok med 40 ansatte på Danmarkstur

Bent Stiansen kan glede seg over stor suksess med Statholdergaarden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Statholdergaarden går så det suser. Mesterkokk Bent Stiansen inviterte derfor alle ansatte og læringer på København-tur i pinsen for å bli inspirert.

Stiansen treffer blinken

- Vi er 40 personer fra restauranten som hygger oss på Tivoli nå, og jeg har akkurat truffet blink på åtte av åtte skudd, sier Bent Stiansen fornøyd på telefon da Finansavisen tar kontakt.

Og det er ikke bare i Kongens By han har skutt innertier. Restauranten hans Statholdergaarden i Oslo sentrum viser seg å være meget innbringende. Finansavisen kan fortelle at Stiansens restaurant og livsverk omsatte for 41,6 millioner kroner i 2016, noe som var en vekst på 5,2 millioner kroner fra året før.

Har aldri tapt penger

Det er omsetningsrekord i restaurantens 23 år gamle liv, og han har aldri tapt en krone på driften siden oppstarten 1. september 1994. Salgsveksten skyldes ikke at han har økt prisene, slik andre restauranter med Michelin-stjerner har en tendens til å gjøre.

- Vi fikk flere kunder og selger litt større menyer enn før. Det skyldes nok at vi kombinerer høy faglig standard og jevn og god kvalitet gjennom hele året. Gjestene vet hva de får om de kommer for å feire et 70-årslag eller man inviterer noen ut på sin første date hos oss, sier Stiansen til Finansavisen.

I fjor endte resultatet på 3,3 millioner kroner, også det en rekord, som er millionen høyere enn året før. 2017 ser ikke ut til å bli noe dårligere enn fjoråret.

Prislappen for Danmarksturen med de ansatte i pinsen endte ifølge Finansavisen på en kvart million kroner, noe Stiansen synes er vel anvendte penger.

Andre økonominyheter:
Sjeføkonom: Det er ingen grunn til å vente boligkrakk
Almås jakter 100 mill. for å knekke medisinsk gåte