Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Meta ble fratruet gevinst

Dagen før hun ble drept måtte politiet rykke ut da Meta Øverli (75) ble fratruet toppgevinsten på en spilleautomat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Episoden, som er et av sporene politiet følger i jakten på Meta Øverlis drapsmann, fant sted onsdag 5. april på Furuset senter. Da hadde Øverli nettopp vunnet toppgevinsten på en av senterets spilleautomater, 2000 kroner. Mens hun var i ferd med å heve gevinsten kom det en ukjent mann bort til henne og forlangte å få pengene. Mannen hevdet at det var han, og ikke Øverli, som hadde lagt på innsatsen på 40 kroner som 75-åringen hadde spilt for. Da Øverli nektet å gi mannen pengene, ble det raskt en tilspisset situasjon mellom de to.


Flere vitner til episoden beskriver mannen som svært truende og aggressiv.
 

Mannen avhørt

- Han var rimelig forbanna. Jeg synes ikke noe om at han gikk løs på ei handikappet dame, sier en kvinne som så opptrinnet. Innehaver av Lykke Kafe hvor spilleautomaten står, Ting-Gi Chen, var den første som grep inn i den høylytte krangelen. - Det ble en voldsom krangel om pengene og jeg måtte hente vakta, sier han.


Heller ikke Securitas-vakta på Furusetsenteret klarte å håndtere situasjonen, og til slutt måtte en politipatrulje fra Stovner politistasjon rykke ut for å skille de to.

Politioverbetjent Finn Abrahamsen bekrefter at krangelen er et av sporene politiet har fulgt i jakten på Meta Øverlis drapsmann, men understreker at politiet bare har vært i kontakt med mannen som vitne i saken. - Når det gjelder pengene sto det ord mot ord på stedet, så politiet kunne ikke gjøre noe da, sier Abrahamsen. Med politiets hjelp skal derfor Meta Øverli ha fått beholde gevinsten.

- Noe som mangler

To dager seinere ble hun funnet drept i sin egen leilighet, en drøy kilometer unna. Politiet tror drapet ble begått på kvelden 6. mars. Meta Øverli fikk hver måned 11 705 kroner i uførepensjon. Hun betrodde seg flere ganger til naboene om at hun hadde dårlig råd, og var flere ganger bekymret for hvordan hun skulle greie å betale husleia på rundt 3500 kroner. En stor del av uførepensjonen skal ha gått med til spilleautomater.

 VANT TOPPGEVINST: På denne kafeen på Furuset senter vant Meta Øverli 2000 kroner på en spilleautomat. Foto: Tore Bergsaker
VANT TOPPGEVINST: På denne kafeen på Furuset senter vant Meta Øverli 2000 kroner på en spilleautomat. Foto: Tore Bergsaker Vis mer

- Meta kunne hun gå med flere tusen kroner lett synlig, og hadde ofte en bærepose med mynter liggende på rullatoren sin. Jeg advarte henne flere ganger, sier kvinnen som var bekymret for at 75-åringen var et lett offer for tyver.

Etter det Dagbladet kjenner til, skal Øverli flere ganger ha ment seg frastjålet mindre pengebeløp av andre faste spillere på senteret.


Miljøet står nå sentralt i politiets jakt på drapsmannen.

- Vi har kartlagt en del av hennes omgangskrets, men føler fremdeles at det er noe som mangler, sier politioverbetjent Finn Abrahamsen. Politiet er nå innstilt på at etterforskningen kan bli langvarig.

GRANSKER SPILLEMILJØ: Politiet gransker nå spillemiljøet rundt Furusetsenteret i jakten på Meta Øverlis drapsmann. Her er hun foran en av senterets spilleautomater.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling