Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Metadon

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Sosial- og helsedirektoratet foreslår å fjerne aldersgrensen for tildeling av metadon og å lempe på kriteriene, slik at flere får behandling. Til Aftenposten sier avdelingsdirektør Mari Trommald at det ikke er faglige grunner til å ha alderskriteriet. All forskning er entydig: Metadonbehandlingen er effektiv, den reduserer kriminalitet og rusbruk og gjør livet til rusmisbrukerne bedre.
  • Fortsatt skal imidlertid metadon utgjøre siste utvei, når all annen behandling er forsøkt. Under den forutsetningen vil vi støtte en lemping på de strenge reglene, men minner om at løsningen på narkotikaproblemet ikke er av kjemisk art. Hvis kriteriene blir mer nyanserte og individuelle, må det samtidig stilles strengere krav til helsepersonellet. Vi forutsetter at både vurdering og oppfølging blir gjort av kompetent personale, slik at misbrukerne virkelig får anledning til å komme seg ut av miljøet og etablere en annen livssituasjon.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media