Metallbit fra DC10 kan ha ødelagt Concorde

Metallbiten som punkterte hjulene på Concorde-flyet som styrtet i juli, kan ha falt av et amerikansk passasjerfly. Etterforskere sa i dag at de gransker en DC10 tilhørende amerikanske Continental Airlines.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selskapet bekreftet i en pressemelding at det samarbeider med etterforskerne om denne granskingen. Et 2,5 centimeter bredt og 42,5 centimeter langt metallstykke mangler fra motordekselet på høyre ving på Continentals DC10, het det i pressemeldingen.

Til sammen 113 mennesker mistet livet da Concorde-flyet fra Air France styrtet kort tid etter avgang fra Charles de Gaulle-flyplassen utenfor Paris 25. juli. Punktering på ett av flyets hjul utløste en skjebnesvanger kjedereaksjon.

Biter av det ødelagte dekket punkterte flyets drivstofftanker, og drivstoffet tok fyr. To av flyets fire motorer sviktet, og besetningen hadde dermed ingen mulighet til å beholde kontrollen over flyet.

Tidligere på ulykkesdagen tok en DC10 fra Continental av fra Charles de Gaulle med kurs for Newark i USA, og mannskapet meldte om en helt normal tur.

(NTB)

SYNDEREN: Denne 40 centimeter lange metallbiten, funnet på rullebanen på Charles de Gaulle-flyplassen, utløste trolig punkteringen som førte til at et Concorde-fly med 113 mennesker om bord styrtet i juli.