Metallica donerer 350 000 til MOT

- Vi må klype oss selv i armen.

SPILLER I TRONDHEIM: Lørdag kveld spiller metallbandet Metallica i Trondheim. Før konserten donerte de 350 000 kroner til MOT. Foto: MOT
SPILLER I TRONDHEIM: Lørdag kveld spiller metallbandet Metallica i Trondheim. Før konserten donerte de 350 000 kroner til MOT. Foto: MOTVis mer

Lørdag kveld gjester metalbandet Metallica Trondheims hovedarena, Granåsen.

Hele 39 000 publikummere inntar i kveld anlegget.

350 000 kroner

Før konserten starter møtte imidlertid metalbandet, MOT, en organisasjon som jobber for å styrke ungdoms robusthet og mot gjennom programmer i skolen.

Der delte bandmedlemmene ut en sjekk på 350 000 norske kroner til organisasjonen.

- Vi er så glad og utrolig takknemlig for at Metallica valgte oss ut som eneste norske organisasjon som mottok donasjon fra dem. Det betyr utrolig mye for oss, sier MOTs grunnlegger, Atle Vårvik, i en pressemelding.

- Vi må klype oss selv i armen, legger han til.

- Overveldet

Regine Oen Hatten, ansvarlig for MOTs næringslivspartnere, beskriver møtet med det verdenskjente metallbandet som «fantastisk».

- Vi ble overveldet over hvor oppriktig interessert de var i vår organisasjon og bandet stilte flere konkrete spørsmål om hvordan vi arbeider.

Organisasjonen opplyser at pengene går direkte til MOTs arbeid.

Til hjemløse barn

Det er imidlertid ikke første gang Metallica donerer penger til veldedige organisasjoner.

Da bandet gjestet konsertarenaen Ullevi Stadion i Göteborg i Sverige tirsdag denne uka delte de ut en sjekk på 300 000 svenske kroner til World Childhood Foundation. En organisasjon som jobber for barns rettigheter, samt til Göteborgs bymisjon.

I kveld står bandet altså på scenen i Trondheim.

- Vi gleder oss veldig til å spille i Trondheim for første gang 13. juli! Våre venner i Ghost blir med som oppvarming, og vi kan ikke vente til Bokassa viser oss hjembyen sin! Håper vi ser dere der alle sammen, har Lars Ulrich i Metallica tidligere uttalt i en pressemelding.