Metanol-alarm i Oslo

Fem av de ni personene som lørdag kveld ble innlagt på Aker sykehus i Oslo med mistanke om metanolforgiftning hadde ikke fått i seg den farlige giften. To personer var forgiftet mens to var til undersøkelse ved 00.30-tiden natt til søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet fikk melding om det første mistenkelige tilfellet klokken 19.30. Da var en mann innlagt på Aker sykehus, og sykehuset kontaktet politiet. Kort tid etter ble ytterligere to personer brakt til sykehuset.

De tre som først var innlagt, kunne gi sykehuset og politiet opplysninger om at flere andre personer trolig var forgiftet. Politi, ambulansefolk og brannvesen satte i gang en felles aksjon for å få tak i alle som var i faresonen.

Ved 23-tiden var til sammen ni personer brakt inn, og politiet håpet at situasjonen var under kontroll.

Kanne med sprit

Operasjonsleder Harald Skjelbred ved Oslo politidistrikt sier til NTB at alle de antatt metanolforgiftede hadde vært med i et drikkelag på en campingplass for et par dager siden. De hadde kjøpt en kanne med sprit et sted i Oslo, og den ble fortært i en eller flere campingvogner på campingplassen, som ligger i Hurum.

- Alle de ni kjente hverandre. Vi tror vi har kontroll med dette nå, sier Skjelbred litt etter klokken 23.

Han forteller at politiet i ett tilfelle måtte bane seg vei inn i en leilighet der det befant seg en person som ikke hadde klart å ta telefonen eller selv kontakte sykehuset. Tilstanden skal være alvorlig for denne personen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer