Metanol-razzia ga nye spor

Politiet gjennomførte i går razziaer flere steder i Oslo og Drammen etter at en 59 år gammel kvinne ble metanolforgiftet natt til lørdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen var gjest på Homannsberget Camping i Svelvik sør for Drammen da hun drakk den farlige spriten. Tilstanden hennes er fortsatt livstruende. Politiet har pågrepet og siktet to menn i 40- 50-åra som også var gjester på campingplassen.

Nye spor

Avhør av de to mennene, som er siktet for ulovlig spritsalg, har gitt politiet nye spor.

-  Vi samarbeider nå med politiet i Oslo, og det er gjennomført razziaer på flere adresser i Oslo- og Drammens-området. De siktede er fra dette området og har erkjent delvis straffskyld. De kan bli framstilt for varetektsfengsling i dag, sier lensmann Erik Liaklev i Svelvik til Dagbladet.

Det er ikke mistanke om at mer sprit er i omløp i Svelvik. Politiet sammenlikner nå denne saken med andre metanolsaker.

Fortsatt kritisk

Tilstanden til den 59 år gamle kvinnen som ble innlagt på sykehus lørdag formiddag med metanolforgiftning, er fortsatt kritisk og livstruende.

-  Tilstanden er uforandret og alvorlig. Hun ligger i respirator og har ikke vist tegn til å våkne, sier seksjonsoverlege Tom Henry Hansen på akuttklinikken ved Sykehuset Buskerud.

Hansen bekrefter at kvinnen er forgiftet av metanol, og at hun har fått behandling. Til nå har 17 personer mistet livet som følge av metanolforgiftning i Norge.