Metanol-razzia i Oslo og Drammen

Politifolk fra Oslo gjennomførte i dag razziaer på flere adresser i Oslo-området etter at en 59 år gammel kvinne natt til lørdag ble metanolforgiftet på en campingplass i Svelvik.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er med basis i informasjon vi har fått i avhørene med de to som er siktet i saken, at politiet i Oslo gir oss bistand til å sjekke spesielle adresser i Oslo, sier lensmann Erik Liaklev i Svelvik til NTB. Han sier det også er satt i gang razziaer på adresser i Drammens-området.

I tillegg har politiet beslaglagt all sprit som befant seg på Homannsberget Camping i Svelvik, der folk har samarbeidet med politiet for å få samlet inn drikkevarer til testing.

- Vi har også hatt en kvinne inne til legesjekk etter at det ble klart at hun hadde smakt på den samme spriten som kvinnen som ligger livstruende skadet på Sykehuset Buskerud, sier Liaklev.

Han sier det ikke er noe som tyder på at denne kvinnen er blitt syk.

Samordnet etterforskning

Metanoletterforskningen fortsetter for fullt mandag. Da vil politiet i Oslo, Moss og Drammen oppsøke adresser som er kommet fram under avhørene i Drammen.

De siktede skal ha oppgitt navnet på mange de skal ha solgt til eller kjøpt av.

- Vi arbeider for raskest mulig å få kartlagt hvor spriten kommer fra og hvor den har endt opp, sier lensmann Liaklev.

Han har selv ansvaret for å kartlegge alt som har foregått rundt campingplassen i Svelvik og lensmannsfolkene har hele helgen avhørt de to siktede som ble pågrepet lørdag.

Den ene av de siktede er fra Oslo, den andre fra Drammen. Kvinnen som ligger på sykehus var også fra Oslo.

Ifølge Liaklev skal laboratoriet hos Kripos mandag starte testing av den beslaglagte spriten for å få kartlagt hva som er metanol og hva som er vanlig sprit.

Innrømmer salg

De to som ble pågrepet lørdag har innrømmet salg, men er helt uforstående til at spriten var metanol. Det er imidlertid fastslått at den 59 år gamle kvinnen som lørdag ble lagt inn på Sykehuset Buskerud hadde drukket metanol.

Vakthavende anestesilege ved Sykehuset Buskerud, Tom Henri Hansen, sier til NTB at Ullevål universitetssykehus har bekreftet at kvinnen er metanolforgiftet.

- Vi har så langt bare møtt velvilje over alt når vi har vært rundt i Svelvik og advart mot metanol og i tillegg samlet inn drikkevarer som ikke stammer fra Vinmonopolet, sier lensmann Liaklev. Folk er åpenbart skremt av det som er skjedd, men foreløpig er det ikke avdekket at noen flere er blitt syke.

To hovedmenn i den store metanolsaken sitter fortsatt varetektsfengslet. Politiet har lenge ment at det finnes småpartier lagret rundt om som kan inneholde metanol, men som eierne satser på å få renset.

Det tragiske tilfellet i Svelvik kan nå bidra til at flere grener av det store smuglernettet blir rullet opp. (.NTB)

(NTB)