Metanolen kom fra Tromsø

40 åring ga spriten videre til ungdommene i Fredrikstad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var en flaske ren metanol fra en arbeidsplass i Tromsø som forrige helg hadde havnet på festen i Fredrikstad der seks ungdommer ble syke.

En 40 år gammel mann er pågrepet av politiet i Tromsø og siktet for uaktsomt å ha påført andre betydelig skade/livsfarlig sykdom. Han hadde fått tak i en flaske med ren metanol på sin egen arbeidsplass og gitt den videre til en av festdeltakerne i Fredrikstad.

Konstituert politimester i Tromsø, Arvid Isaken, sier saken ikke har noen som helst tilknytning til metanolsakene som verserer på Østlandet.

Flasken fra Tromsø inneholdt ren metanol mens den infiserte spriten inneholder 20 prosent metanol og 80 prosent sprit.

Sporet kilden

Etter festen i Fredrikstad ble en av ungdommene kritisk syk mens de andre slapp lettere fra det. Politiet fastslo raskt at det ble drukket fra flere flasker, hvorav én stammet fra Tromsø. Det var denne spriten som ble oppbevart på en uoriginal flaske.

Etter analyser hos Nye Kripos ble det raskt fastslått at flasken som stammet fra Tromsø inneholdt ren metanol mens de andre flaskene ikke engang hadde spor av metanol i innholdet.

Politiet i Fredrikstad ba derfor om assistanse fra politiet i Tromsø for å spore opp kilden til metanolflasken. I løpet av helgen er en mann pågrepet og siktet. Han har erkjent de faktiske forhold, og vil ikke bli fremstilt for varetektsfengsling.

Mannen benekter å ha kjennskap til at innholdet han overleverte inneholdt metanol.

Ingen sammenheng

Politiet i Tromsø ønsker å presisere at denne saken ikke har noen tilknytning til de verserende metanolsakene på Østlandet.

I disse sakene handler det om smuglersprit som er blitt infisert med metanol. Flasken i Tromsø inneholdt ren metanol og var således en absolutt dødelig gift.

Ifølge politimester Isaken er det ingen holdepunkter i saken som skulle tilsi at metanol av denne typen er distribuert som drikkevare utover denne ene hendelsen som fant sted i Fredrikstad.

Politiet i Tromsø vil av hensyn til etterforskningen ikke gi noen opplysninger om hvilken arbeidsplass metanolen stammer fra eller i hvilke sammenhenger den ble brukt industrielt eller på annen måte.

(©NTB)

SYKE: Seks ungdommer ble syke da de drakk av spriten.