Metanolforgiftet i Bærum

To polske menn i 30-årene ligger alvorlig skadd på Ullevål universitetssykehus etter å ha blitt metanolforgiftet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De to meldte seg uavhengig av hverandre til Bærum sykehus, men ble overflyttet til sykehuset i Oslo torsdag morgen. Tilstanden skal være stabil for begge, opplyser sykehuset til NTB.

De to kan ikke mye norsk, og skal ikke ha kjent til nyhetene om metanolfunnene i sprit i Norge.

- Det er satt i gang full etterforskning i samarbeid mellom oss og Asker og Bærum politidistrikt, men foreløpig vet vi svært lite om hvor spriten i Bærum kommer fra, sier kriminalsjef Øivind Sveistrup i Østfold politidistrikt, som leder etterforskningen av metanol-saken til NTB.

Allerede tidlig i høst var det et tilfelle av metanolforgiftning i Bærum, men Sveistrup vil foreløpig ikke spekulere i om det er sammenheng mellom disse tilfellene, eller om det dreier seg om et helt nytt parti med metanolholdig sprit.

- Vi liker selvfølgelig ikke de nye tilfellene som dukket opp. Det skjer noe hele tiden, og det kompliserer arbeidet, men vi håper på å få resultater fra utlandet på hvor denne spriten kommer fra i nær framtid, sier Sveistrup.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer