Metanolforgiftet mann innlagt i Elverum

En mann i 50-årene er innlagt på sykehus i Elverum med alvorlig metanolforgiftning. Spriten skal han ha kjøpt og drukket i Steinkjer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge politiet hadde mannen kjøpt spriten av en mann som tidligere er arrestert for å ha transportert 600 liter av den farlige metanolholdige spriten, melder NRK.

En 43 år gammel mann ble pågrepet for salget av smuglerspriten i Steinkjer natt til lørdag.

- Han ble pågrepet i totiden natt til lørdag, og vil bli avhørt i løpet av lørdagen, opplyser politioverbetjent Trond Garberg i Nord-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Mannen er foreløpig siktet for overtredelse av alkoholloven. Ifølge politiet har han innrømmet av spriten kommer fra ham, men at han ikke var klar over at den inneholdt metanol.

Ifølge VGs nettutgave ble mannen som er innlagt på sykehus, syk under kjøreturen fra Steinkjer til Elverum. Politiet har beslaglagt 6 liter sprit hos den syke, men han har forklart at han kjøpte eller fikk 20 liter.

- Det betyr at vi mangler 14 liter, og vi oppfordrer på det sterkeste folk til å komme til politiet hvis de har noe av denne spriten, sier Garberg.

NTB