Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Metanolsiktet pågrepet i Thailand

Har vært på rømmen siden 2003. Knyttes til dødsspriten og Erik Fallo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Thailandsk politi har pågrepet en 53-årig nordmann tidligere bosatt i Oslo.

53-åringen har siden 2003 vært etterlyst i forbindelse med den såkalte dødssprit-saken. Minst 17 mennesker mistet livet da metanolsprit dukket opp på smuglerspritmarkedet på Østlandet i 2002.

Mannen møtte aldri til avhør da han ble innkalt senhøsten 2002. Etter gjentatte forsøk på å få ham inn til avhør måtte politiet gi opp, og konkludere med at han hadde rømt til Thailand.

- Vi har hatt telefonisk kontakt med ham i Thailand, og hadde en stund tro på at han ville møte til avhør. Men det har aldri skjedd. Derfor igangsatte vi en utleveringssak, og papirene ble oversendt thailandske myndigheter rundt jul, opplyser politiinspektør i Moss, Jon Granrud til Dagbladet.no.

Siktet for giftmord

Mannen er siktet for giftmord, og skal i følge politiet ha omsatt 4500 liter sprit, hvor en del av dette skal ha vært metanolholdig.

53-åringen skal ha nær tilknytning til spritkongen Erik Fallo, som er dømt til 8,5 år i metanolsaken.

53-åringen var en av de første som kom i politiets søkelys da metanolsaken dukket opp i 2002.

I forgårs ble nordmannen pågrepet av thailandsk politi på feriestedet Bang Lamung i Chon Buri. Han vil bli utlevert til Norge.

Glede

Politiinspektør Granrud legger ikke skjul på at pågripelsen gleder etterforskerne som har jobbet med metanolsaken de siste fire årene.

53-åringen er den siste løse tråden i hovedetterforskningen som ble gjort ved Østfold politidistrikt.

- Det viser at det er mulig å innhente folk i fjerere himmelstrøk takket være vårt gode nettverk og samarbeid. Dette var en god melding for oss, sier Granrud til Dagbladet.no.

Thailand har ingen formell utleveringsavtale med Norge, men har tidligere tillatt utlevering av norske borgere mistenkt for alvorlige forbrytelser i Norge.

KNYTTES TIL FALLO: %3-åringen som er pågrepet i Thailand skal ha omsatt 4500 liter sprit som knyttes til spritkongen Erik Fallo. Fallo er dømt til 8,5 år i metanolsaken.
GLAD: Politiinspektør Jon Granrud i Østfold politidistrikt gleder seg over at den siste mistenkte i hovedetterforskningen nå er pågrepet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling