Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Metanolsprit på avveie

Politiet advarer en mann fra Østlandet mot å drikke metanolforgiftet sprit han kjøpte like før påske. Et samboerpar fra Oslo er alvorlig syke etter å ha drukket sprit fra samme parti.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- En mann i Østlandsområdet har kjøpt en dunk på 10 liter med svart kork like før påske. Denne spriten er identisk med den som samboerparet fra Oslo er blitt forgiftet av, sier politietterforsker Jon Aga ved Østfold politidistrikt til NTB.

Samme parti

Det er Østfold politidistrikt som har hovedansvaret for etterforskningen av alle saker som kan knyttes metanolsmugling og -omsetning.

Det har ikke vært mulig å identifisere kunden av den andre dunken helt konkret. Men politiet er sikre på at metanolspriten stammer fra samme parti, som ble smuglet inn til Norge i fjor sommer og høst.

To menn er pågrepet og siktet for å ha solgt forgiftet sprit til et samboerpar fra Oslo-området. Paret er innlagt på Ullevål universitetssykehus med metanolforgiftning. For kvinnen (47) er tilstanden er livstruende og kritisk. For hennes 53 år gamle samboer er tilstanden alvorlig, men stabil.

Grov legemsbeskadigelse

- Begge de to som er pågrepet er foreløpig siktet for uaktsom, grov legemsbeskadigelse. Men siktelsen kan bli endret eller utvidet, sier politietterforsker Jon Aga ved Østfold politidistrikt til NTB.

En av de to, en mann i 50-årene, skal i avhør ha oppgitt at han kjøpte spriten av en mann som allerede er kjent for politiet i den omfattende saken. Den forgiftede spriten på 10-literskanner var pakket to og to i esker og ble solgt like før påske. Mennene satt torsdag i avhør. Politiet utelukker ikke flere pågripelser i saken.

Siden september i fjor, da den metanolforgiftede spriten først ble oppdaget her i landet, er tolv personer døde som følge av å ha drukket metanolholdig sprit.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media