Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Meteorolog ber om unnskyldning

«Snowmageddon» ble et blaff.

IDYLLISK: Snømengdene som i går kveld og i natt falt over New York var langt mindre enn forventet. Her leker barn i Carl Schurz Park i New York, som fikk rundt 20 cm med snø. Foto: Yana Paskova/Getty Images/AFP
IDYLLISK: Snømengdene som i går kveld og i natt falt over New York var langt mindre enn forventet. Her leker barn i Carl Schurz Park i New York, som fikk rundt 20 cm med snø. Foto: Yana Paskova/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skulle bli århundrets verste snøstorm.

Guvernør Dannel Malloy i Connecticut erklærte unntakstilstand (state of emergency). Det samme gjorde guvernør Chris Christie i New Jersey og guvernør Andrew Cuomo i New York.

TV-stasjonenes meteorologer snakket om «Snowmageddon» og «Icezilla».

Folk ble bedt om å holde seg borte fra veiene, tusenvis av flyavganger ble kansellert og T-banen kjørte med redusert kapasitet.

Man oppfordret til å skaffe nødproviant og overlevelsesutstyr, samt å samle de viktigste eiendelene i en «evakueringsbag».

LENGER NORD: Statene nord for New York fikk større snømengder, og kan måle 60 centimeter snø før været blåser over i natt. Her fra en gate i Portland, Maine, i dag. Foto: AP Photo/Robert F. Bukaty
LENGER NORD: Statene nord for New York fikk større snømengder, og kan måle 60 centimeter snø før været blåser over i natt. Her fra en gate i Portland, Maine, i dag. Foto: AP Photo/Robert F. Bukaty Vis mer

- Dette kan bli den verste snøstormen i byens historie, sa borgermester i New York, Bill de Blasio, på en pressekonferanse søndag ettermiddag.

Da folk på østkysten la seg for å sove i natt, var mange forberedt på å være fullstendig innesnødd i morges.

Slik gikk det ikke.

Så vidt skiføre National Weather Service hadde meldt 50-75 centimeter snø langs østkysten, og opp mot en meter på de verst rammede stedene.

Men da newyorkerne våknet i dag tidlig, var det til et pent lag med snø på 10-15 centimeter på Manhattan og i Brooklyn. Lenger øst på Long Island hadde det falt opptil 45 centimeter snø.

Lenger nord i Connecticut og Massachusetts, hadde det falt rundt 30 centimeter med snø.

Nå ber Gary Szatkowski, meteorolog ved National Weather Service i New Jersey, om unnskyldning for å ha skapt unødig panikk.

«Mine dypeste unnskyldninger til beslutningstakere og medlemmer av befolkningen (...) Dere tok mange vanskelige beslutninger i den tro at vi hadde rett. Det hadde vi ikke. Jeg ber igjen om unnskyldning.», skrev han på Twitter i morges.

- Bedre å overreagere Under en pressekonferanse i dag sa guvernør i New York Andrew Cuomo at det er bedre å overreagere enn å ikke reagere i det hele tatt.

Han trakk fram den store snøstormen i Buffalo i november, som tok myndighetene på senga. Snøstormen fikk skylda for 13 dødsfall.

Selv om de mest folkerike delene av USAs øsklyst for en stor del ble spart for det verste uværet, har det vært friskt vintervær på de mer værharde stedene:

Det ble målt vindkast med orkan styrke orkan styrke på Nantucket (126 km/t), og sterk storm (116 km/t) på Martha's Vineyard.

De 12000 innbyggerne på Nantucket har mistet strøm- og fasttelefonforbindelse.

Snøen ventes å fortsette å falle over nordøstkysten igjennom dette døgnet, og store deler av Massachusets kan få så mye som 60 centimeter snø totalt.