Meteorolog tror på sol i flom-Oppland

Vil vannstandenen synke i dag?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Et 30-talls personer ble søndag kveld og natt til mandag evakuert på grunn av flommen i kommunene Nordre og Søndre Land. I morgentimene mandag melder politiet om lavere vannstand.

Mannskaper fra Sivilforsvaret, brannvesenet og politiet jobbet hele søndag og utover natten med å evakuere personer som trengte hjelp. En 30-talls personer ble til slutt evakuert som følge av flommen og på grunn av frykt for rasfare.

Mandag morgen kunne politiet melde om at vannstanden i området var noe lavere.

- Vannstanden er noe lavere og ser ut til å ha stabilisert seg. Det er i alle fall den beskjeden vi har mottatt fra våre folk i området, opplyser operasjonsleder Jan Larsstuen i Vestoppland politidistrikt til NTB.

Vakthavende meteorolog Terje Alsvik Walle ved Meteorologisk institutt på Blindern i Oslo forteller at det nå i morgentimene er kraftige byger i området, men at det vil bedre seg utover dagen.

- Det kommer til å være kraftig nedbør de første timene, men i løpet av formiddagen vil det verste være unnagjort og det kan til og med hende at det kommer litt sol i løpet av dagen, sier han til NTB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer