Meteorolog tror på sol i flom-Oppland

Vil vannstandenen synke i dag?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Et 30-talls personer ble søndag kveld og natt til mandag evakuert på grunn av flommen i kommunene Nordre og Søndre Land. I morgentimene mandag melder politiet om lavere vannstand.

Mannskaper fra Sivilforsvaret, brannvesenet og politiet jobbet hele søndag og utover natten med å evakuere personer som trengte hjelp. En 30-talls personer ble til slutt evakuert som følge av flommen og på grunn av frykt for rasfare.

Mandag morgen kunne politiet melde om at vannstanden i området var noe lavere.

- Vannstanden er noe lavere og ser ut til å ha stabilisert seg. Det er i alle fall den beskjeden vi har mottatt fra våre folk i området, opplyser operasjonsleder Jan Larsstuen i Vestoppland politidistrikt til NTB.

Vakthavende meteorolog Terje Alsvik Walle ved Meteorologisk institutt på Blindern i Oslo forteller at det nå i morgentimene er kraftige byger i området, men at det vil bedre seg utover dagen.

- Det kommer til å være kraftig nedbør de første timene, men i løpet av formiddagen vil det verste være unnagjort og det kan til og med hende at det kommer litt sol i løpet av dagen, sier han til NTB.

Meteorologen tror også på en pusterom med oppholdsvær på tirsdag, mens det ventes en god porsjon med regn igjen i løpet av onsdagen. (©NTB)

FLOMKAOS: Store mengder regn skaper problemer i Oppland. Dette bildet er tatt på Jaren på Hadeland i dag. Foto: John Erik Thorbjørnsen, avisa Hadeland
FLOMKAOS: Store mengder regn skaper problemer i Oppland. Dette bildet er tatt på Jaren på Hadeland i dag. Foto: John Erik Thorbjørnsen, avisa Hadeland Vis mer