Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Meteorologen: -  Det blir noen deilige vårdager, så det er bare å glede seg!

Våren er i full anmarsj. 

Fint vær i vente: Hovedstaden kan vente seg noen fine vårdager den kommende uka. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Fint vær i vente: Hovedstaden kan vente seg noen fine vårdager den kommende uka. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I år inntreffer vårjevndøgn mandag 20. mars. Da er dag og natt like lange over hele jorda, og sola står rett over ekvator. Fra soloppgang til solnedgang eller omvendt vil det gå nesten nøyaktig 12 timer.

- Nå går vi mot varmere dager, og det blir bare lysere og lysere, sier meteorolog Siri Wiberg hos Meteorologisk institutt til Dagbladet.

Den meteorologiske definisjonen på vår, er at gjennomsnittstemperaturen er mellom null og ti grader, samtidig som temperaturen er stigende, ifølge meteorologen.

Høytrykk på vei

Og det er ingen tvil om at våren er i full anmarsj. Særlig sørlige deler av landet får varme temperaturer den kommende uka.

- En høytrykksrygg er på vei, og mot midten av uka blir det varmere luft og temperaturstigning i sørlige deler av landet. Det lover godt, sier Wiberg.

Minst ti plussgrader

I hovedstaden er det bare å finne fram solbrillene, skal vi tro meteorologen.

- Uka starter med nedbør, men mot helga blir det veldig fint i Oslo. Søndag blir den varmeste dagen, med minst ti plussgrader og sol fra skyfri himmel.

TRE ÅRSTIDER PÅ EN GANG: Bli med på en fantastisk biltur over Hardangervidda. Videoen er en del av Dagbladet web-tv-serie allenorgeshemmeligheter.no. Video: ØISTEIN NORUM MONSEN Vis mer

Ifølge meteorologen får hele Sør-Norge og Vestlandet sør for Stad nyte godt av den varme lufta som er på vei.

- Temperaturen stiger, og det blir mindre nedbør og skyer. Det blir noen deilige vårdager i sør, så det er bare å glede seg, sier Wiberg.

Vått i nord

Like fint blir det ikke lenger nord i landet, ifølge meteorologen.

- Det blir også mildere temperaturer i resten av landet, men Midt-Norge og Nord-Norge får sterk pålandsvind. Mye fuktig vind og nedbør vil gjøre det skikkelig vått den kommende uka, sier Wiberg.

Og det er store forskjeller i landet på når den første vårdagen inntreffer, ifølge Meteorologisk institutt.

Meteorologisk sett beregnes 17. mars som årets første vårdag i Oslo, mens Kautokeino i Finnmark må vente helt til 4. mai, skriver Meteorologene på Twitter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media