Været

Meteorologen advarer: - Husk broddene

Vakthavende meteorolog Per Egil Haga opplyser at det er glatte forhold flere steder i landet. - Utfordring når vi skal til eller hjem fra juleselskap, sier han.

GLATT: Meteorologen advarer at det kan være glatt på flere mindre veier og fortau på Øst- og Vestlandet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
GLATT: Meteorologen advarer at det kan være glatt på flere mindre veier og fortau på Øst- og Vestlandet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

24. desember er en kjølig dag flere steder i landet i år, selv om dagen og kvelden ellers byr på både oppholdsvær og rolig vind både på Østlandet, Vestlandet og Sørlandet.

Det opplyser vakthavende meteorolog Per Egil Haga ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.

- Sør i landet er det flere steder med lave temperaturer. I de indre strøkene på Østlandet er det målt helt ned til 25 kuldegrader noen plasser. Her i Oslo-området er det mellom 2 og 12 kuldegrader. På Vestlandet er det også kaldt, sier han.

Tidligere i uka var det regn og varme temperaturer flere steder i landet. Når kuldegradene nå kommer tilbake, betyr det glatte veier for fortau.

- På Østlandet har hatt glatte veier de siste dagene. Det er ikke så glatt på de store veiene, men på mindre veier og fortau må man passe på, sier han og legger til:

- Det gjelder også på Vestlandet. Det er blant annet meldt om glatte veier ved kysten i Rogaland. De glatte veiene er en utfordring når vi skal til eller hjem fra juleselskap. Husk å ta med broddene, lyder oppfordringen fra meteorologen.

40 centimeter snø

Nord i landet er det meldt store menger med snø både i dag og i morgen.

SKLIR: Dette er bilder fra Springklev i Arendal hvor flere bilister fikk problemer med å stoppe. Video: Olav Svaland. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

- Det blir snøbyger og nordvestlig vind inn mot kysten fra havet. Fra Namdal i Trøndelag til Troms har det allerede kommet mye snø det siste døgnet. Det ser også ut som at det ikke vil gi seg før på dagen i morgen. Det er ventet å komme opptil 40 centimeter snø fra i dag til i morgen, sier Haga.

På grunn av en kraftig vind, varsler meteorologen at det kan oppstå snøfokk flere steder langs kysten i nord.

Finnmark slipper imidlertid billig unna, både i dag og morgen, med bortimot normale vinterforhold, opplyser meteorologen.

Fare for snøskred

Morgendagen kan også by på noen utfordringer på Østlandet og Vestlandet, ifølge meteorologen.

- Det kommer et lavtrykk sørvest fra Atlanterhavet. Det har med seg både vind, nedbør og mildvær. Det kan by på utfordringer i fjellet og i lavlandet. Vi har sendt ut flere farevarsler om både snøfokk og glatte veier, sier han.

Videre opplyser han at Norges vassdrags- og energidirektorat har sendt ut farevarsel om snøskred i fjellene sør i landet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer