Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Været

Meteorologen: Kan komme 20 til 25 centimeter snø i helga

Slik blir helgeværet. 

SNØ OG SLUDD: Flere steder i landet kan vente seg snøbyger og sludd i helga. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
SNØ OG SLUDD: Flere steder i landet kan vente seg snøbyger og sludd i helga. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Over skyene er himmelen alltid blå! Lørdag er det håp om å se sola flere steder i Norge, men se opp for byger - nok et lavtrykk lurer, melder meteorologene på Twitter.

Til Dagbladet sier meteorolog Unni Thomsen hos Meteorologisk institutt at flere steder i landet kan vente seg sludd og snøbyger i helga.

- Fra Rogaland og opp til Nordland kommer det en god del regnbyger, snøbyger og sludd. I tillegg vil det bli en del vind både lørdag og søndag, men det vil ikke blåse like mye som det har gjort fredag, og det kan bli perioder med sol, forteller Thomsen.

Snøbyger i lavlandet

Særlig Trøndelag og Møre og Romsdal får mye nedbør.

- Det blir mye bygevær i Trøndelag og Møre og Romsdal, spesielt på lørdag. Da kan det komme rundt 20 til 25 centimeter snø. Det kommer mest snø i høyden, men det vil også falle snø i lavlandet som kan bli liggende på veien en stund før den smelter, sier meteorologen.

Oppholdsvær

Østafjells blir det noe penere vær.

- Østlandet og Sørlandet får ganske pent vær lørdag og søndag. Det blir mildt, perioder med sol og litt skyer, og i verste fall noen regnbyger. I Oslo vil temperaturen ligge på rundt 10 plussgrader.

BRØYTER VEI: Dronebilder fra Sognefjellet hvor Vegvesenet er i full gang med å brøyte fylkesvei 55. I spektakulære omgivelser jobber fresen seg sakte gjennom de enorme snømassene. Jobben tar rundt to uker og til tross for at det ikke har vært noen snørekord i år står det meterhøye brøytekanter igjen bak den kraftige maskinen. Målet er å få åpnet ve... Vis mer

I de to nordligste fylkene blir det heller ikke så verst.

- Troms og Finnmark får litt nedbør lørdag, men det blir ganske rolige vindforhold, perioder med sol og oppholdsvær. Temperaturene vil ligge på rundt 5-6 plussgrader, sier meteorologen.

Midnattssol

På Svalbard har det blåst mye de siste dagene, men søndag roer det seg, ifølge Thomsen.

- Det blir ganske fine forhold på Svalbard, med lite vind, sol og noen minusgrader. Nå er det også lyst og midnattssol der, opplyser hun.