Været:

Meteorologen med nedslående melding

Til uka skal det bøtte ned på øst- og Sørlandet. - Regnjakka kan bare bli hengende framme hele uka, sier statsmeteorolog Pernille Borander.

HØST: På Øst-og Sørlandet skal det bøtte ned til uka. I nord kan de imidlertid se fram til en strålende uke. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
HØST: På Øst-og Sørlandet skal det bøtte ned til uka. I nord kan de imidlertid se fram til en strålende uke. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert

Til uka blir det et ganske tydelig skille mellom nord og sør i landet på værfronten.

Denne gangen er det nemlig Østlandet og Sørlandet som må belage seg på et kraftig nedbør i neste uke. Det sier statsmeteorolog Pernille Borander til Dagbladet.

- Regnjakka kan bare bli hengende framme hele uka. Nedbøren begynner allerede søndag kveld, og fortsetter inn i neste uke. Onsdag får vi en liten pause, men det fortsetter videre ut uka. Telemark og Vestfold blir det aller våtes, det blir en grå og våt uke, egentlig for hele østlandet og Sørlandet, sier hun til Dagbladet.

Høsten har kommet

Ifølge statsmeteorologen har høsten nå for alvor kommet til Østlandet og i sør.

Selv om det vil bøtte ned, vil så kommer likevel temperaturene til å holde seg stabile.

- Når det både er skyer og regn, så kommer temperaturen til å holde seg stabil. De vil ligge på mellom 12 og 13 grader langs kysten, og litt kjøligere innover land. Det blir ikke veldig store variasjoner i temperaturene mellom natt og dag, sier hun.

I de høyeste fjellene på Østlandet kan nedbøren falle som snø, opplyser statsmeteorologen.

- Nydelige høstdager

Fra Trondheim og nordover skal det imidlertid bli noen «nydelige høstdager» med temperaturer opp til 16 grader til uka, ifølge Borander.

- I Trøndelag kommer det til å bli mellom 15 og 16 grader og nydelige dager med sol. Det kommer også til å bli noen fine høstdager i nord, og etter hvert også på Vestlandet.

Statsmeteorologen legger til at Vestlandet kommer til å få en våt avslutning på helga, med et kraftig lavtrykk som kommer søndag og fortsetter mandag. Det vil imidlertid gi seg etter mandagen.

I Nord-Norge starter uka med en kraftig vind, men godt vær.

- Et uttrykk flere i Nord-Norge kanskje kan skjenne seg igjen i, er at det blir høytrykk nær Kola. Det betyr at det kommer en sør-østlig vind som vil sørge for et stabilt oppholdsvær. Mandag og tirsdag skal det være en sterk vind i Finnmark og Troms og Nordland.

Dermed vil det være fint vær i nord store deler av uka, men nær grensetraktene til Russland og Finland kan det komme litt mer skyer og yr.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer