Været

Meteorologen: - Nå snur det

Når pinsehelga står for døra, flytter penværet seg fra nord til sør. Da ligger det an til at årets første sommerdag kan bli registrert i hovedstaden.

SOMMERSTEMNING: Varmen stiger og alle landsdelene får besøk av sola i løpet av pinsen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
SOMMERSTEMNING: Varmen stiger og alle landsdelene får besøk av sola i løpet av pinsen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

Folk sørpå har den siste tiden kastet misunnelige blikk mot været i nord. I sør har det vært ustabilt vær med byger, lyn og torden, mens det har vært pent vær i store deler av Nord-Norge.

- Sånn kommer det til å være fram til fredag, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Ingvild Villa, til NTB.

Da kan man hente fram sommerklærne i sør, mens sydvest og paraply må hentes opp fra skuffen i nord.

- Det blir et slags skifte. Da blir det Nord-Norge som får bygeaktivitet, nedbør og lavere temperaturer, mens Sør-Norge får høyere temperaturer og mer stabilt vær, sier Villa.

Vestlandet og Trøndelag må vente

- Det henger igjen litt nedbør på Vestlandet fredag, men da begynner Østlandet å få det penere, sier meteorologen.

Nedbøren vil henge igjen på Vestlandet og i Trøndelag, som betyr at smaken av godvær her blir utsatt til over helgen. Sør for Stad og hele veien langs kysten til Oslo blir det bra.

- Så det ser ut til at pinsehelga blir best i sør. Andre pinsedag, mandag, kan det bli fint flere plasser sørpå, sier Villa.

Onsdag gikk vi inn i de tre offisielle sommermånedene. En nordisk sommerdag innebærer at temperaturen når 20 grader, noe det onsdag allerede var målt tre ganger i år på værvarslingen i Tromsø.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer