Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Meteorologene: - Sol og godt vær

Våren har kommet - men ikke i nord. Søndag kommer sola for fullt i sør.

GLADMELDING: Våren har kommet! I morgen kommer sola for fullt, og det er varslet godt vær. Men ikke i nord. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GLADMELDING: Våren har kommet! I morgen kommer sola for fullt, og det er varslet godt vær. Men ikke i nord. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det ser veldig bra ut, for store deler av landet, fastslår statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl ved Meteorologisk Instituttet overfor Dagbladet.

Både i øst, vest og sør ser det ut til å gli godt vårvær. Mens kalde arktiske vinder gjør at vinteren ikke slipper taket i Troms og Finnmark.

Sør-Norge -Det blir sol de nærmeste dagene. Søndagen ser ut til å bli veldig fin, men det kan bli nattefrost flere steder. Når skyene forsvinner kan det bli kaldt om nettene, sier vakthavende statsmeteorolog Løvdahl.

- Vinden avgjør hvor kaldt det blir om nettene. De som allerede har plantet, bør være klar over at det kan bli kaldt om nettene.

Løvdahls beregninger viser at det kan bli 10 varmegrader og sol i hele Sør-Norge.

- Slik det ser ut nå blir søndagen best. En ypperlig dag for å komme seg ut på tur, sier Løvdahl.

Midt-Norge
Fra Trøndelag til Salten blir det mer ustabilt.

- Et lite lavtrykk presser på, og det blir ikke like varmt som i sør. Men det er håp om enkelte solglimt.

- Det blir etter hvert bedre vårvær også i Midt-Norge, men forholdene er mer ustabile. I perioder vil det komme lokale byger.

- Hva med temperaturen?

- I Midt-Norge må vi regne med nattefrost de nærmeste dagene. Temperaturen kan stige til 6 - 7 plussgrader.

Nord-Norge Mens våren kommer for fullt i sør, gjør vinteren «comeback» i nord. Snøbyger og kuldegrader vil prege de nordligste fylkene.

- Kald arktisk vind presser på fra nord, og det blir gradvis kaldere. Det blir ikke uvær, men kaldt og vi regner med snøbyger. Likevel er det ikke helt mørkt, og i perioder vil det være håp om solglimt.

På Svalbard er det fortsatt vinter, og den fortsetter.

- Det ligger et lavtrykk nordøst for Spitsbergen som presser på. Gradene kan krype ned til minus 15, og det blir snøfokk, sier statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl.

Hele Norges coronakart