Meteorologene advarer: Ekstremvær på vei til Norge. Treffer oss 1. juledag

Julaften blir ruskete i vest og i sør, mens det blir stille i nord. Men så er et mulig ekstremvær på vei til Norge.

HARDE TAK: Da ekstremværet Ole nådde Bodø, blåste det friskt. Det kan bli tøffe tak mange steder i landet 1. og 2. juledag. Foto: Marius Helge Larsen / NTB scanpix
HARDE TAK: Da ekstremværet Ole nådde Bodø, blåste det friskt. Det kan bli tøffe tak mange steder i landet 1. og 2. juledag. Foto: Marius Helge Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det blir en jul med mye ruskevær på tvers av landet, ifølge statsmeteorologene. Samtidig som nedbør og vind herjet med Sør- og Østlandet fredag kveld, er det mulighet for ekstremvær allerede 1. juledag.

Men vi begynner med vinden og nedbøren som slo inn omtrent mens «Grevinnen og Hovmesteren» feiret det nye året på TV i kveld: Her er det verste unnagjort, i alle fall for Sør- og Østlandet.

- Det har gått skikkelig for seg i Oslo-området, Østfold og Vestfold i kveld, med vind opp mot 24 meter i sekundet. Dette været har vi nok sett toppen av, og frontene er på vei forbi oss og over til Sverige nå, sier statsmeteorolog Vibeke Thyness til Dagbladet.

Bråk i vest

Thyness sier hun derfor har godt håp om klarvær og «en brukbar dag østafjells» på julaften.

På Vestlandet blir det derimot ikke enkelt for noen å dale ned i skjul i julehelga: Det er nemlig ventet mer vind og mer nedbør på julaften, før nok et lavtrykk slår inn på 1. juledag.

- Været som er på vei fra Storbritannia heter Barbara og slår inn over Vestlandet i løpet av julaften på dagen. Det krangler seg nok ned til Sørlandet også, så langt øst som Grimstad, kanskje. Det kan bety ganske kraftige byger med regn, hagel og tordenvær i sør og i vest på julaften, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer