Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Slik blir 17. mai-været:

Meteorologene gjør helomvending: Elendig 17. mai-vær over nesten hele landet

Etter å ha meldt finvær over hele Norge på 17. mai tidligere denne uka, gjør nå meteorologene helomvending. Trolig må man til Svalbard for å se sola.

VÅTT: Meteorologisk institutt gjør helomvending og varsler regn og gråvær i nesten hele landet på nasjonaldagen. Her fra en serdeles våt feiring av nasjonaldagen i Oslo i 2013. Foto: Per Løchen / NTB scanpix
VÅTT: Meteorologisk institutt gjør helomvending og varsler regn og gråvær i nesten hele landet på nasjonaldagen. Her fra en serdeles våt feiring av nasjonaldagen i Oslo i 2013. Foto: Per Løchen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere denne uka kunne Dagbladet viderebringe gladmeldingen om at meteorologene lover en tørr 17. mai over hele Norge, med gode muligheter for sol i store deler av landet.

Men ting endrer seg som kjent fort, og i dag gjør Meteorologisk institutt helomvending og varsler regn og gråvær i nesten hele landet på nasjonaldagen.

- Akkurat nå er det varme luftmasser som ligger over store deler av landet. Fram mot tirsdag vil de høye temperaturene holde seg. Flere steder kan se temperaturer godt over 20 grader, kanskje opp mot 25 på mandag og tirsdag, sier Magni Svanevik, meteorolog ved Vervarslinga for Nord-Norge, til Dagbladet.

Men så kommer det dårlige været. Og ifølge prognosene er det ingen landsdeler som slipper unna.

- Prognosene har endret seg, og det ser ut som om det blir regn over store deler av Sør-Norge på 17. mai, sier meteorolog Magni Svanevik, ved Vervarslinga for Nord-Norge, til Dagbladet.

Hun forsøker likevel å trøste alle som hadde gledet seg til å ikle seg dress eller en klam bunad for å vifte med flagg mens man nyter en is i solsteika.

- Det er fortsatt langt fram til 17. mai, og prognosene er veldig usikre. Det kan bli bedre enn det ser ut som akkurat nå, så dette er ikke satt i stein.

Svalbard blir værvinner

For å finne noe som ligner på en værvinner i prognosene for 17. mai, må man faktisk hele veien til Svalbard. I hvert fall om man er på jakt etter sola.

- Akkurat nå ser det ut som om det er der det blir finest. Det ser egentlig ganske bra ut, sier Svanevik.

Men sola på Svalbard kommer ikke til å varme stort.

- Det kan faktisk bli ned mot 1-2 minusgrader. Likevel blir det rolige vindforhold, lite skyer og gode utsikter til å se sola.

Slik blir 17.mai-været der du bor:

Østlandet: Ser ut til å få regn eller forbipasserende regnbyger over hele landsdelen. I Oslo ventes det mye regn og temperaturer på 15-16 grader midt på dagen. Lenger nord i landsdelen vil det bli noe mindre nedbør og høyere temperaturer, som i Lom der det er ventet opp mot 18 varmegrader.

Sørlandet: Det kan bli en del vind på kysten av Agder og opp mot sørlige deler av Rogaland. Det vil bli regn her også, men trolig litt mindre nedbør lengst sør i landsdelen. Kristiansand er ventet å få høyest temperaturer på Sørlandet, med opp mot 15 grader. Ellers vil det være generelt lave temperaturer i landsdelen.

Vestlandet: Her blir det regn og rolige vindforhold, med lavere temperaturer. Både Stavanger og Bergen kan vente seg nedbør og temperaturer på rundt ti grader, med en del vind i førstnevnte by.

Trøndelag: Her ser det litt bedre ut, med tanke på nedbør. Det kan komme noen drypp, vil være ganske grått og ikke noe sol. Temperaturene i Trondheim vil ligge på rundt 12-13 grader midt på dagen.

Nordland: I det sørligste fylket i Nord-Norge bør man også vite hvor man har gjemt paraplyen, for det er fare for regn - selv om det ikke vil bli like ille som lenger sør i landet. Bodøværinger kan vente seg temperaturer opp mot 15 grader midt på dagen, men det vil bli kaldere utover ettermiddagen.

Troms og Finnmark: Her er det vinden som blir det største problemet. Det blir oppholdsvær, halvskyet med muligheter for sol, og ikke så mye nedbør. Men det vil være en del vind som fører til fare for luftbårne flagg over store deler av begge fylkene. Det er også fare for liten kuling langs kysten. I Tromsø blir det opp mot 10 grader. Kaldere i Finnmark, Alta ned mot 6 grader.

Svalbard: Kaldt vær, kanskje helt ned mot 1-2 minusgrader. Lite skyer og rolige vindforhold, med gode utsikter til å se sola.

- 17. mai er MEKKA FOR LOMMETYVER: Politiovebetjent Roar H. Kvassheim råder folk til å oppbevare verdisaker tett på kroppen på steder som er lite tilgjengelig for andre. Video: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media