Slik blir 17. mai-været:

Meteorologene gjør helomvending: Elendig 17. mai-vær over nesten hele landet

Etter å ha meldt finvær over hele Norge på 17. mai tidligere denne uka, gjør nå meteorologene helomvending. Trolig må man til Svalbard for å se sola.

VÅTT: Meteorologisk institutt gjør helomvending og varsler regn og gråvær i nesten hele landet på nasjonaldagen. Her fra en serdeles våt feiring av nasjonaldagen i Oslo i 2013. Foto: Per Løchen / NTB scanpix
VÅTT: Meteorologisk institutt gjør helomvending og varsler regn og gråvær i nesten hele landet på nasjonaldagen. Her fra en serdeles våt feiring av nasjonaldagen i Oslo i 2013. Foto: Per Løchen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidligere denne uka kunne Dagbladet viderebringe gladmeldingen om at meteorologene lover en tørr 17. mai over hele Norge, med gode muligheter for sol i store deler av landet.

Men ting endrer seg som kjent fort, og i dag gjør Meteorologisk institutt helomvending og varsler regn og gråvær i nesten hele landet på nasjonaldagen.

- Akkurat nå er det varme luftmasser som ligger over store deler av landet. Fram mot tirsdag vil de høye temperaturene holde seg. Flere steder kan se temperaturer godt over 20 grader, kanskje opp mot 25 på mandag og tirsdag, sier Magni Svanevik, meteorolog ved Vervarslinga for Nord-Norge, til Dagbladet.

Men så kommer det dårlige været. Og ifølge prognosene er det ingen landsdeler som slipper unna.

- Prognosene har endret seg, og det ser ut som om det blir regn over store deler av Sør-Norge på 17. mai, sier meteorolog Magni Svanevik, ved Vervarslinga for Nord-Norge, til Dagbladet.

Hun forsøker likevel å trøste alle som hadde gledet seg til å ikle seg dress eller en klam bunad for å vifte med flagg mens man nyter en is i solsteika.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer