Meteorologene har sendt ut A-varsel: Frykter ekstremvær på Vestlandet i julehelga

Verst blir været i julehelgen i Sunnhordland og nord i Rogaland, der det kan komme opp mot 150 millimeter nedbør på 18 til 24 timer fra lille julaften. 

EKSTREMVÆR: Meteorologisk institutt har sendt ut et såkalt A-varsel, og frykter ekstremvær på Vestlandet i julehelga. Et slikt varsel er noe høyere enn et obs-varsel og innebærer at fylkesmennene får direkte beskjed for å kunne iverksette tiltak. Bildet viser en storm som rammet Haugesund i 2015. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
EKSTREMVÆR: Meteorologisk institutt har sendt ut et såkalt A-varsel, og frykter ekstremvær på Vestlandet i julehelga. Et slikt varsel er noe høyere enn et obs-varsel og innebærer at fylkesmennene får direkte beskjed for å kunne iverksette tiltak. Bildet viser en storm som rammet Haugesund i 2015. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Et høytrykk ved Biscaya og et lavtrykk i Norskehavet vil kunne gi storm og ekstremvær langs kysten på Vestlandet i opptakten til julehelga, sier meteorologene.

Meteorologisk institutt har derfor sendt ut et såkalt A-varsel. Et slikt varsel er noe høyere enn et obs-varsel og innebærer at fylkesmennene får direkte beskjed for å kunne iverksette tiltak, ifølge NRK.

Ifølge meteorologene slipper Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal unna det verste regnet, men det er likevel sendt ut obs-varsel for disse fylkene.

Pålandsvinden i høyden er kraftig. Meteorologene opplyser at værsituasjonen nå er under økt overvåking og ber publikum følge med på værvarslingen.

Kolonnekjøring på fjellet

Uværet på Vestlandet fører også til kolonnekjøring og stengte veier på flere fjelloverganger i Sør-Norge. Statsmeteorolog ved værvarslinga på Vestlandet, Kristin Sæther, sier til kanalen at det er sendt ut obs-varsel for vanskelige kjøreforhold i fjellet.

Statens vegvesen råder folk som skal over fjellet, til å reise fredag eller vente til julaften.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer