Meteorologene melder om «iguan-regn»

Amerikanske værmeldere med uvanlig varsel for Florida.

KALDT: Lave temperaturer gjør at iguanene ikke trives optimalt, og kroppen reagerer litt utenom det vanlige. Video: CNN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): USAs nasjonale værtjeneste, National Weather Service (NWS), gikk tirsdag til det uvanlige skrittet å advare om at frosne iguaner-øgler kommer til å drysse fra trærne når temperaturen synker kraftig, skriver The Guardian.

- Dette er ikke noe vi vanlig melder om, men ikke bli overrasket om du ser iguaner som faller fra trærne i kveld når temperaturen synker ned til 30-40 grader fahrenheit (om lag -2-4 grader Celcius journ.am.), skriver NWS i Miami på Twitter.

Årsaken er at iguaner er dårlige til å takle lave temperaturer. Når de kaldblodige øglene fryser, mister de evnen til å holde seg fast i trærne hvor de holder til. Dermed faller de ned.

Samtidig advarer ekspertene om at iguanene ikke er døde selv om de kan virke stive og livløse.

Iguaner hører ikke naturlig til i Florida, men arten har spredt seg kraftig og forårsaker store skader. De kan blant annet grave lange tunneler som skader gater, fortau og grunnmurer. De kan også være bærere av bakterien salmonella.

Myndighetene i Florida gikk derfor til det drastiske skrittet å be folk om å ta livet av iguaner på sin egen eiendom.

MYNDIGHETENE OPPFORDRER TIL AVLIVNING: Grønne iguaner hører ikke til i Florida, men har spredt seg over staten. Det er så mange der nå, at myndighetene i Florida oppfordrer innbyggerne til å drepe dem. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer