Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Meteorologene til skifolket: Kom dere ut på søndag!

Perfekt skiføre på store deler av Østlandet søndag.

 VARSLER PERFEKT SKIFØRE:  Søndag er det meldt perfekte skiforhold på Østlandet. Meteorologene anbefaler alle skiglade å ta turen ut da, for allerede på mandag kommer mildværet. Her fra en praktdag i Oslo-marka noen vintre siden.  Foto: Geir Bølstad / Dagbladet
VARSLER PERFEKT SKIFØRE: Søndag er det meldt perfekte skiforhold på Østlandet. Meteorologene anbefaler alle skiglade å ta turen ut da, for allerede på mandag kommer mildværet. Her fra en praktdag i Oslo-marka noen vintre siden. Foto: Geir Bølstad / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sol, tre-fire minusgrader og tilnærmet ingen vind. Det er værvarselet for store deler av Østlandet søndag.

- Med andre ord: blå-Swix-føre, sier vakthavende metoerolog Eldbjørg Måxnes ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.

Anbefalingen fra Meteorologisk institutt er dermed klinkende klar: trives du med ski på beina så bør du komme deg ut i sporet på søndag.

Mildværet kommer For allerede på mandag viser værmeldingen noe helt annet enn perfekte skiforhold:

- Mildere luft og nedbør i form som regn eller sludd sør for Gardermoen, varsler meteorolog Måxnes.

Så kommer kulda igjen utover uka. På steder med lite snø, kan det bety svært ruskete og til dels isete skiforhold.

«Disney-snø» Hele denne uka har det falt mye nedbør som snø i Østlands-område, snø som i forrige uke ble beskrevet som såkalt «Disney-snø». Det er det noen meteorologer kaller lett snø som drysser lett og ikke gjør så mye ut av seg når det faller på bakken.

Det har gitt Østlandet en god snøsåle, som sannsynligvis kommer til å overleve en dag eller to med mildvær, tror meteorolog Måxnes.

- Jeg tror ikke mildværet kommer til å ødelegge så veldig mye, men den absolutt beste dagen å komme seg ut på ski er søndag. Jeg tror det blir mye folk i marka i morgen, varsler Måxnes.

60 cm snø i Nordmarka På Bjørnholt i Nordmarka i Oslo var det lørdag morgen 60 cm snødybde. I Østfoldsområdet er det målt opp mot 20 cm snødybde, mens det langs Vestfold-kysten er meldt om 16 cm snødybde.

- Men du skal ikke langt opp i høyden før forholdene er helt annerledes: I Sande i Vestfold er det 75 cm snødybde, og det er ikke mange høydemeterne over kystbyene, forteller meteorologen.