«Afrikavarmen» sørger for knallvær:

Meteorologens klare oppfordring: - Avbestill sydenturen

… Med mindre du bor i Nord-Norge.

OPP MOT 30 GRADER: Oslo og store deler av Østlandet kan kjenne på temperaturer helt opp mot 30 grader i helga, ifølge meteorologene. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
OPP MOT 30 GRADER: Oslo og store deler av Østlandet kan kjenne på temperaturer helt opp mot 30 grader i helga, ifølge meteorologene. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Har du bestilt en tidlig sommerferie, og ser for deg en tur til den spanske solkysten de neste dagene? Eller hva med den franske eller italienske riviera?

Da er det mulig du bør slutte å lese denne artikkelen med en gang.

For meteorologene kan nemlig varsle at sommertemperaturene store deler av Norge har kjent på den siste tida vil holde seg. Mye tyder på at det til og med vil bli enda varmere.

Faktisk kan nordmenn over store deler av landet trolig nyte langt høyere temperaturer enn ferieturistene sør på kontinentet.

- Det er veldig gode utsikter. Ikke minst på Østlandet. Vi opplever for tiden en fastlåst værsituasjon med et høytrykk som ligger over Sør-Norge. Det kan føre til temperaturer opp mot 30 grader i helga, sier meteorolog Ida Fossli ved Vervarslinga for Nord-Norge.

Hun advarer samtidig om at det fortsatt er stor skogbrannfare over store deler av landet, og ber folk om å holde seg oppdatert på varslene.

Selv om folk i Oslo spesielt, og på Østlandet generelt, kan vente seg det varmeste været, er det store deler av landet som får glede av godværet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer