Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Meteorologisk advarer: Storm i fjellet og stengte fjelloverganger

Vind i hele landet. Verst på Vestlandet, Østlandet og Sørlandet.

STENGTE FJELLOVERGANGER:  Flere fjelloverganger i Sør-Norge er stent på grunn av sterk vind og snøfokk. Her fra Vikafjellet, som ikke vil bli åpnet i dag. Foto: Statens vegvesen, webkamera
STENGTE FJELLOVERGANGER: Flere fjelloverganger i Sør-Norge er stent på grunn av sterk vind og snøfokk. Her fra Vikafjellet, som ikke vil bli åpnet i dag. Foto: Statens vegvesen, webkamera Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det blåser igjen mye over store deler av Sør-Norge. Meteorologisk institutt har sett seg nødt til å gå ut å advare mot storm og vanskelige kjøreforhold i fjellene og på utsatte områder i Sør-Norge og på Vestlandet.

- Vi har storm i vestlige og nordlige fjellstrøk. I tillegg er det litt snø, slik at det blir snøfokk og dårlig sikt. Det gir vanskelige kjøreforhold i fjellet og flere fjelloverganger er stengt. På Vestlandet blåser det opp til full storm utsatte steder sør for Stadt, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt Kristian Gislefoss.

Også skiturister må følge med. Der det er le kan det være fine forhold, men viden kommer fra sørøst og gjør det surt der den får tak.

På Haukelifjell er det nå kolonnekjøring. Hardangervidda er stengt for kjøretøy under 7.5 tonn og kolonnekjøring for større kjøretøy. Også på Hemsedalsfjellet er det kolonnekjøring, mens Vikafjellet er  helt stengt og vil ikke bli åpnet i dag.

Se flere veimeldinger her.

Hus mistet taket På Vestlandet merkes stormen godt, lørdag formiddag.

I Suldalsosen i Rogaland blåste stormen taket av et hus, i 2-tiden i natt, melder Haugesunds avis.  To personer som bodde i huset kom seg unna uten skader.

Flere hundre husstander i Nordhordland er strømløse ifølge bt.no , og i Hordaland er det så mye vind at politiet nå fortløpende vurderer om det er trygt å holde Sotrabrua oppe.

- Foreløpig er den åpen, men det vurderes fortløpende om den må stenge. Vi har patruljer som sjekker jevnlig og holder kontakt med vegsentralen som måler vinden. Vi er på smertegrensa nå, sier operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, Odd Geir Magnussen, og ber

Han kan også forteller om en rekke meldinger om trær som faller over veier og ledninger i morgentimene i dag.

Storm i morgen også Det er ventet at vinden vil avta noe i kveld og natt til søndag, for så å komme tilbake igjen i morgen.

- Det blir vind i morgen også.  Vi må nok sende ut Obs-varsler også for søndag, for de samme områdene som i dag, sier Gislefoss.

De nordligste delene av landet har den roligste værtypen i helga.

- Fra Trøndelag og nordover er det oppholdsvær. Men det blåser stiv kuling utsatt steder i Nord-Norge så selv om det er et par hakk mindre enn i sør, så er det vind over hele landet, sier Gislefoss.

Hele Norges coronakart