Meteorologisk advarer: Storm i fjellet og stengte fjelloverganger

Vind i hele landet. Verst på Vestlandet, Østlandet og Sørlandet.

STENGTE FJELLOVERGANGER:  Flere fjelloverganger i Sør-Norge er stent på grunn av sterk vind og snøfokk. Her fra Vikafjellet, som ikke vil bli åpnet i dag. Foto: Statens vegvesen, webkamera
STENGTE FJELLOVERGANGER: Flere fjelloverganger i Sør-Norge er stent på grunn av sterk vind og snøfokk. Her fra Vikafjellet, som ikke vil bli åpnet i dag. Foto: Statens vegvesen, webkamera Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det blåser igjen mye over store deler av Sør-Norge. Meteorologisk institutt har sett seg nødt til å gå ut å advare mot storm og vanskelige kjøreforhold i fjellene og på utsatte områder i Sør-Norge og på Vestlandet.

- Vi har storm i vestlige og nordlige fjellstrøk. I tillegg er det litt snø, slik at det blir snøfokk og dårlig sikt. Det gir vanskelige kjøreforhold i fjellet og flere fjelloverganger er stengt. På Vestlandet blåser det opp til full storm utsatte steder sør for Stadt, sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt Kristian Gislefoss.

Også skiturister må følge med. Der det er le kan det være fine forhold, men viden kommer fra sørøst og gjør det surt der den får tak.

På Haukelifjell er det nå kolonnekjøring. Hardangervidda er stengt for kjøretøy under 7.5 tonn og kolonnekjøring for større kjøretøy. Også på Hemsedalsfjellet er det kolonnekjøring, mens Vikafjellet er  helt stengt og vil ikke bli åpnet i dag.

Se flere veimeldinger her.

Hus mistet taket På Vestlandet merkes stormen godt, lørdag formiddag.

I Suldalsosen i Rogaland blåste stormen taket av et hus, i 2-tiden i natt, melder Haugesunds avis.  To personer som bodde i huset kom seg unna uten skader.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer