MER USTABIL VÆR:  Foto: Christian Roth Christensen /
MER USTABIL VÆR:  Foto: Christian Roth Christensen /Vis mer

Meteorolog: - Været blir nok ikke slik som de fleste håper

Værvarslet ser ikke halvdårlig ut de neste dagene. Likevel kan ikke meteorologen love at alle blir fornøyd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Varmt, tørt og stabilt sommervær kan vi se lenge etter ifølge Meteorologisk institutt.

- Det blir dessverre ikke noe vær å skryte av nei, sier meteorolog Espen Biseth Granan.

Selv om sjansen for at flere av oss kommer til å se sola litt mer enn i forrige uke, sier meteorologen at det fremdeles blir svært ustabilt vær de neste dagene.

- Størsteparten av landet vil oppleve at været er ustabilt, men at skydekket enkelte steder kan sprekke opp og gi noen timer med sol lokalt. Men noe etterlengta stort høytrykk, med sol fra klar himmel, det har vi ikke i vente. Prognosene ser rett og slett dårlige ut.

Obs-varsel i nord

Søndag ettermiddag sendte YR ut obs-varsel til Sør-Troms og Salten, Lofoten og Vesterålen .

- Det er meldt mye regn stort sett alle steder nord for Bodø. Fra 20 til 40 millimeter på 24 timer i Sør-Troms og 30 til 50 millimeter i Nordland. I Finnmark er det bare meldt om spredte byger, sier Biseth Granan.

Det voldsomme regnet skal avta mandags kveld.

Vått i vest

Sør-Norge får enkelte regnbyger i dag og spesielt Vestlandet får en del regn. Østlendingene derimot kan håpe på lokale perioder med sol, med temperaturer på rundt 20 grader.

- Men selv Vestlandet får perioder med sol. Østfold ser ut som dagens vinner og får en tørr og solfylt dag, konstaterer meteorologen.

- Forbigående finvær

Tirsdag kommer det et lavtrykk snikende inn over landet fra Nordsjøen.

- Det legger seg over Sørlandet og drar seg opp til Vestlandet. Det kan bli sol enkelte steder, men det er i beste fall forbigående godt vær. De aller fleste steder vil få nedbør, men det er ikke snakk om store mengder, sier Biseth Granan.

Meteorologen mener at det er lite å glede seg til på værfronten.

- Det er egentlig vanskelig å si noe om været i neste uke. Prognosene er ustabile og det er ikke noen åpenbar trend. Men jeg tror jeg med sikkerhet kan si at været framover ikke blir slik som de aller fleste håper på.