Jordraset i Gjerdrum:

Meter unna å bli tatt av raset: - Veien knakk opp foran oss

Kompisgjengen på fire var på vei hjem natt til onsdag da veien plutselig forsvant foran dem. Med en margin på et par meter unngikk de å bli med ned i avgrunnen.

PÅ STUPET: En guttegjeng på fire ble nesten tatt av raset i Gjerdrum, natt til onsdag. Reporter: Emilie Rydning. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

GJERDRUM (Dagbladet): Onsdag ettermiddag står bilen der Bendik Andersen (19), Even Nygaard Østreng (19) Edvard Fiskum (19) og en fjerde kamerat satt, fortsatt forlatt med nødblinken på, bare et par meter fra den bratte raskanten på Ask i Gjerdrum kommune.

Natt til onsdag rundt klokka 04 var de fire på vei hjem fra et besøk da veien plutselig forsvant foran dem.

- Vi skulle kjøre hjem Felix, en fjerde kompis, og kjørte rolig på grunn av forholdene. Vi ser bare veien bøye seg foran oss. Den knekker opp. Først så skjønner vi ikke helt hva det er, men så ser vi at det er et hull i bakken, forteller Edvard.

- Helt på impuls bare bråstopper vi bilen og kommer oss ut.

- Folk var hysteriske

Bak rattet satt Even. Han forteller at det første som gikk gjennom hodet hans var at en snøplog var glemt igjen i veien.

- Det gikk spisst opp. Men så skjønte vi at det ikke var det likevel, forteller han.

Guttene kom seg oppover i høyden mot en rundkjøring like ved, og fikk varslet nødetatene. På veien ser de et syn de seint vil glemme.

- Det begynte å strømme folk opp fra husene. De hadde bare hastet seg ut og hadde nesten ikke på seg klær. De var helt hysteriske alle sammen og prøvde bare å komme seg lengst mulig vekk. Vi prøvde å hjelpe dem med jakker og sånn, de som ikke hadde på seg så mye, forteller Bendik.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer