Metkel Betew benekter å ha bestilt drap. Nå fengsles han i fire nye uker

Ble pågrepet i forbindelse med politiets storaksjon i august.

FENGLSET I FIRE UKER: Metkel Betew er siktet for å ha bestilt drap og for narkotikaforbrytelser. Han nekter straffskyld. Nå er han fengslet i fire nye uker.

Foto: ERLING HÆGELAND / DAGBLADET
FENGLSET I FIRE UKER: Metkel Betew er siktet for å ha bestilt drap og for narkotikaforbrytelser. Han nekter straffskyld. Nå er han fengslet i fire nye uker. Foto: ERLING HÆGELAND / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nokas-dømte Metkel Betew blir varetektsfengslet i fire nye uker. 37-åringen benekter å ha bestilt drap på Imran Saber og inngått avtale om å utføre et ran.

Betew, som i tillegg er siktet for narkotikaforbrytelser, ble framstilt for forlenget fengsling i Oslo tingrett onsdag. Møtet gikk for lukkede dører med pressen til stede.

Aktor, politiadvokat Line Steen Presthus i Oslo politidistrikt, ba om fire ukers varetekt med brev- og besøkskontroll for Betew og fikk medhold av retten.

Nokas-raneren ble i august pågrepet av politiet i forbindelse med en storaksjon i en omfattende narkotikasak på Østlandet. Narkotika-siktelsen ble seinere utvidet til også å gjelde drapsforbund og ransforbund.

Nekter straffskyld 37-åringen nekter straffskyld etter siktelsene, opplyser hans forsvarer, advokat Marius Dietrichson.

- Etter at siktelsene nå er utvidet, har min klient nektet straffskyld også for disse, sier Dietrichson.

- Han har forklart at han ikke er skyldig i anklagen om ransforbund. Han har ikke inngått endelig avtale med noen om å rane, utdyper forsvareren.

Når det gjelder siktelsen om en avtale for å få tatt livet av Imran Saber, ofte omtalt som «Skrue» eller David Toskas «finansminister», fastholder forsvareren at dette ikke har skjedd.

- Dette er to personer som kjenner hverandre og er venner langt tilbake i tid, sier Dietrichson om forholdet mellom Betew og Saber.

Ifølge TV 2 skal Betew og flere av de andre siktede i saken ha planlagt å slå til mot en pengetransport på et sveitsisk fly rett etter at det hadde landet på Gardermoen.

FORSVARER BETEW: Forsvarer Marius Dietrichson er her på vei inn til rettsmøtet der hans klient Metkel Betew fremstilles for forlenget varetektsfengsling i Oslo Tingrett onsdag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
FORSVARER BETEW: Forsvarer Marius Dietrichson er her på vei inn til rettsmøtet der hans klient Metkel Betew fremstilles for forlenget varetektsfengsling i Oslo Tingrett onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer

VG skrev tidligere denne uka at Betew ble lurt av danske politispanere som utga seg for å være «gangstere».

Reagerer på medieoppslag Etter fengslingsmøtet kommenterte forsvarer Dietrichson medieoppslagene.

- Det vi reagerer på, er at avisene ikke bare skriver om utvidelsen av siktelsen, men også påstått annen straffeforfølgelse hos politiet med grunnlag i opplysninger som der skal forefinnes, sa forsvareren.

Da Betew ble pågrepet i august i år, var det gått rundt et halvt år siden han ble løslatt fra forvaringsdommen han sonet etter Nokas-ranet i Stavanger i 2004.

Også den tidligere Bandidos-toppen Lars Harnes, som er siktet for drapsforbund, ble framstilt for forlenget varetekt onsdag. Det samme gjelder en medsiktet som ble pågrepet i det politiet har døpt «Operasjon Sult».

Oslo tingrett besluttet at begge kan holdes varetektsfengslet fram til 9. desember, og begge er ilagt brev- og besøkskontroll hele perioden.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram