Metlid: - Ble frarådet å søke lederjobb fordi jeg var småbarnsmor

Politiet sliter med for få kvinnelige ledere. Politiinspektør Grete Lien Metlid opplevde at en leder forsøkte å snakke henne vekk fra å søke en lederjobb fordi hun var småbarnsmor.

EN AV NORGES MEST PROFILERTE KVINNELIGE POLITILEDERE:  Grete Lien Metlid, Leder for Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
EN AV NORGES MEST PROFILERTE KVINNELIGE POLITILEDERE: Grete Lien Metlid, Leder for Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Som Dagbladet kunne fortelle i går er bare tre av ti politiledere kvinner. Og blant det som kalles politifaglig ledere er situasjonen enda verre med bare 16 prosent kvinner.

Grete Lien Metlid, leder av seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt, er landets mest profilerte kvinnelige politileder med politiutdanning. Hun tror en av årsakene til at det ikke er flere kvinnelige politiledere er kulturen i etaten. - Jeg har opplevd å bli snakka vekk fra å søke lederstillinger fordi jeg var småbarnsmor. Sånt opplever ikke menn. Jeg vet også at kvinner med barn som for eksempel søker seg til internasjonal tjeneste får kommentarer på dette, mens menn i mindre grad opplever dette. Sånne ting må vi komme oss vekk fra, sier Metlid til Dagbladet. 

Hun sier det også har vært både mannlige og kvinnelige ledere i politidistriktet som har oppfordret henne til å søke lederstillinger. En av dem som oppfordret henne til å søke lederstillinger var Finn Abrahamsen, som ledet voldsavsnittet i distriktet fram til 2007. 

- At jeg ble oppfordret var vesentlig for at jeg søkte i det hele tatt i første omgang, og jeg tror det er nødvendig for å få flere kvinner opp og fram. Mange må pushes litt, og det er noe dagens toppledere må være oppmerksomme på, sier Metlid. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer