Metoder ved Humlegaarden

Ennå er det ikke utført noen kontrollerte undersøkelser av behandlingen på Humlegaarden som helhet. Metodene er hentet fra ulike alternative retninger. Her er noen av dem:

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MISTELTEINBEHANDLING:

Alle pasientene får jevnlig injeksjoner under huden med plantemedisinen misteltein. I noen tilfeller som intravenøs behandling.

RØD SOLHATT:

Plantemedisinen Echinecea (rød solhatt) stammer fra amerikansk folkemedisin, og er en urt som hevdes å ha immunstimulerende egenskaper. Den bidrar sterkt til produksjonen av hvite blodlegemer.

ANTROPOSOFISKE OG HOMØOPATISKE MIDLER:

Disse midlene brukes både til å avgifte kroppen og til å styrke viktige organer som lungene, lever og nyrer.

KOSTHOLD:

Maten du spiser har betydning for helsa. På Humlegaarden brukes en variert sammensatt vegetarisk kost basert på rå og kokte grønnsaker, bønner, fiber- og kornprodukter, frukt, yoghurt og surmelksprodukter. Frosne og konserverte matvarer brukes ikke, og man unngår intensive varmeprosesser, steking, røyking og salting i matlagingen. Sukker, mettet fett, kaffe, vanlig te og krydder brukes med stort måtehold. Pasientene blir bedt om å drikke 1- 2 liter vann daglig mellom måltidene. Alkohol serveres ikke. Iblant anbefales en fastekur.

IMMUNSTIMULERENDE VARMEBEHANDLING:

Hele kroppen bestråles med infrarøde stråler i en varmeisolert kabin. Strålene sendes ut i høy intensitet fra fire lamper hver på 300 watt. Styrken varierer fra pasient til pasient. Behandlingen virker som en svettekur, og hevdes blant annet å ha immunstimulerende virkning.

LYSTERAPI:

En behandling på mellom 40 og 60 minutter i et spesialsolarium der ultrafiolette stråler B og C kombineres med oransje varmestråler, tilsvarer en dags opphold i tropesol. Fotokjemiske prosesser i huden igangsettes og bidrar til en sterk avgiftning i kroppen.

HEALING:

Healing er en urgammel behandlingsform, og betyr både betyr å gjøre frisk og å gjøre hel. Mange mener det er mulig å bli hel uten å bli frisk, og skolemedisinen misforstår ofte dette. Healing handler mye om omsorg, ikke bare håndspåleggelse. Det finnes flere former for healing.

OZONBEHANDLING:

Brukes som en intramuskulær injeksjon til å stimulere immunforsvaret.

MAGNETFELTTERAPI:

Pasienten ligger under magnetbenker med et statisk felt. Behandlingen varer 1- 2 timer daglig, noe som har vist seg å være gunstig for kreftpasienter på Humlegaarden.

LOKALISERT VARMEBEHANDLING:

Flere apparater brukes til denne behandlingen som kort fortalt går det ut på å varme opp en kreftsvulst med 13,6 megahertz kortbølger slik at kreftcellene ødelegges. Dette kan skje ved at plateelektroder settes på begge sider av kroppen der kreftsvulsten sitter i over en time av gangen. Behandlingen har vist seg særlig effektiv i kombinasjon med vanlig strålebehandling.

KORTBØLGEBEHANDLING:

Kortbølge stimulering av hypofysen blir gjort etter såkalt professor Schliephakes metode utviklet på 30-tallet.

GALVANOTERAPI:

Dette er en elektrisk behandlingsmetode av kreftsvulster der platina-elektroder føres inn i svulsten og utsettes for spenning. Ifølge Humlegaarden er behandlingen bivirkningsfri og har vist seg effektiv.

VITAMINER, MINERALER OG URTER:

En rekke vitaminer og mineraler, ofte i høydoser, har vist seg å ha stor betydning for immunforsvaret. På Humlegaarden er tilskuddene individuelle, men alle får 25 gram C-vitamin eller mer daglig. Høydoser med C-vitamin har vist seg å ha en dempende effekt på kreftceller. Men C-vitamin er også essensielt for god utnyttelse av andre vitaminer.
Alle pasientene får også hvitløk i konsentrert form. Medisinsk bruk av hvitløk kan spores tilbake til år 3000 før Kristus. Hvitløk skal blant annet forebygge kreft, stimulere immunforsvaret og hemme bakterier.

(Kilde: Humlegaarden, boka «Kreft og jakten på mirakler» og boka «Vitaminrevolusjonen».)