Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Metoder ved Humlegaarden

Ennå er det ikke utført noen kontrollerte undersøkelser av behandlingen på Humlegaarden som helhet. Metodene er hentet fra ulike alternative retninger. Her er noen av dem:

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MISTELTEINBEHANDLING:

Alle pasientene får jevnlig injeksjoner under huden med plantemedisinen misteltein. I noen tilfeller som intravenøs behandling.

RØD SOLHATT:

Plantemedisinen Echinecea (rød solhatt) stammer fra amerikansk folkemedisin, og er en urt som hevdes å ha immunstimulerende egenskaper. Den bidrar sterkt til produksjonen av hvite blodlegemer.

ANTROPOSOFISKE OG HOMØOPATISKE MIDLER:

Disse midlene brukes både til å avgifte kroppen og til å styrke viktige organer som lungene, lever og nyrer.

KOSTHOLD:

Maten du spiser har betydning for helsa. På Humlegaarden brukes en variert sammensatt vegetarisk kost basert på rå og kokte grønnsaker, bønner, fiber- og kornprodukter, frukt, yoghurt og surmelksprodukter. Frosne og konserverte matvarer brukes ikke, og man unngår intensive varmeprosesser, steking, røyking og salting i matlagingen. Sukker, mettet fett, kaffe, vanlig te og krydder brukes med stort måtehold. Pasientene blir bedt om å drikke 1- 2 liter vann daglig mellom måltidene. Alkohol serveres ikke. Iblant anbefales en fastekur.

IMMUNSTIMULERENDE VARMEBEHANDLING:

Hele kroppen bestråles med infrarøde stråler i en varmeisolert kabin. Strålene sendes ut i høy intensitet fra fire lamper hver på 300 watt. Styrken varierer fra pasient til pasient. Behandlingen virker som en svettekur, og hevdes blant annet å ha immunstimulerende virkning.

LYSTERAPI:

En behandling på mellom 40 og 60 minutter i et spesialsolarium der ultrafiolette stråler B og C kombineres med oransje varmestråler, tilsvarer en dags opphold i tropesol. Fotokjemiske prosesser i huden igangsettes og bidrar til en sterk avgiftning i kroppen.

HEALING:

Healing er en urgammel behandlingsform, og betyr både betyr å gjøre frisk og å gjøre hel. Mange mener det er mulig å bli hel uten å bli frisk, og skolemedisinen misforstår ofte dette. Healing handler mye om omsorg, ikke bare håndspåleggelse. Det finnes flere former for healing.

OZONBEHANDLING:

Brukes som en intramuskulær injeksjon til å stimulere immunforsvaret.

MAGNETFELTTERAPI:

Pasienten ligger under magnetbenker med et statisk felt. Behandlingen varer 1- 2 timer daglig, noe som har vist seg å være gunstig for kreftpasienter på Humlegaarden.

LOKALISERT VARMEBEHANDLING:

Flere apparater brukes til denne behandlingen som kort fortalt går det ut på å varme opp en kreftsvulst med 13,6 megahertz kortbølger slik at kreftcellene ødelegges. Dette kan skje ved at plateelektroder settes på begge sider av kroppen der kreftsvulsten sitter i over en time av gangen. Behandlingen har vist seg særlig effektiv i kombinasjon med vanlig strålebehandling.

KORTBØLGEBEHANDLING:

Kortbølge stimulering av hypofysen blir gjort etter såkalt professor Schliephakes metode utviklet på 30-tallet.

GALVANOTERAPI:

Dette er en elektrisk behandlingsmetode av kreftsvulster der platina-elektroder føres inn i svulsten og utsettes for spenning. Ifølge Humlegaarden er behandlingen bivirkningsfri og har vist seg effektiv.

VITAMINER, MINERALER OG URTER:

En rekke vitaminer og mineraler, ofte i høydoser, har vist seg å ha stor betydning for immunforsvaret. På Humlegaarden er tilskuddene individuelle, men alle får 25 gram C-vitamin eller mer daglig. Høydoser med C-vitamin har vist seg å ha en dempende effekt på kreftceller. Men C-vitamin er også essensielt for god utnyttelse av andre vitaminer.
Alle pasientene får også hvitløk i konsentrert form. Medisinsk bruk av hvitløk kan spores tilbake til år 3000 før Kristus. Hvitløk skal blant annet forebygge kreft, stimulere immunforsvaret og hemme bakterier.

(Kilde: Humlegaarden, boka «Kreft og jakten på mirakler» og boka «Vitaminrevolusjonen».)

Hele Norges coronakart