Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Metoo-domstol» i gang

Behandler saker om seksuell trakassering.

I GANG: Fra nyttår fikk Diskrimineringsnemda myndighet til å behandle saker om seksuell trakassering. Nå er de første sakene til behandling. Foto: Shutterstock/ NTB Scanpix
I GANG: Fra nyttår fikk Diskrimineringsnemda myndighet til å behandle saker om seksuell trakassering. Nå er de første sakene til behandling. Foto: Shutterstock/ NTB Scanpix Vis mer

De to første klagene om seksuell trakassering i Diskrimineringsnemnda er nå under behandling.

Fra nyttår fikk nemnda myndighet til også å behandle saker om seksuell trakassering. Tidligere har Diskrimineringsnemnda hatt myndighet til å behandle saker om trakassering og diskriminering på alle andre grunnlag, mens spørsmål om seksuell trakassering har måttet bli brakt inn for domstolene.

Behandler første saker

Direktør Ashan Nishantha sier til Rett24 at de første sakene nylig er kommet til behandling.

Trolig vil saksbehandlingstida være rundt elleve måneder.

- Dette er den mest konkrete lovendringen som kommer etter metoo-kampanjen, sa daværende kulturminister Trine Skei Grande (V) da forslaget om metoo-domstolen ble fremmet i april i fjor. Skei Grande hadde den gang også hadde ansvaret for regjeringens likestillingspolitikk.

Forslaget ble altså fremmet av regjeringen i april 2019, og vedtatt i Stortinget i juni. Men allerede i 2016 fremmet Venstre-lederen et representantforslag i Stortinget om å gi Diskrimineringsnemnda myndighet til å ilegge oppreisning ved seksuell trakassering på arbeidsplassen.

Gratis

Tilbudet hos Diskrimineringsnemnda er gratis, slik at den som melder inn saken, slipper den økonomiske risikoen det innebærer å ta saken til retten.

- Man trenger ikke bekymre seg for motpartens sakskostnader. Dette skal kunne gjøres uten bistand fra advokat. Hele prosessen kan gjøres med skjemaer, som man kan logge seg inn på og laste ned, sier Nishantha.

Man kan melde inn både enkeltpersoner og arbeidsgivere man mener ikke har gjort nok for å forebygge og forhindre seksuell trakassering på arbeidsplassen.

Nemnda vil ta stilling til om hvorvidt det har skjedd seksuell trakassering eller ikke, og den kan også fatte vedtak om erstatning og oppreisning.

Dersom man melder en sak til Diskrimineringsnemnda, blir det en sivil prosess og ikke en strafferettslig forfølging av saken.