Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Metoo-sak i Arbeiderpartiet: Varsel om seksuell trakassering

- Partiledelsen i Oslo Ap konkluderte etter prosessen med at det har forekommet brudd på Arbeiderpartiets interne retningslinjer mot seksuell trakassering.

LEDERNE I OSLO AP: Byrådsleder Raymond Johansen og Frode Jacobsen på Arbeiderpartiets valgvake i Folkets Hus i Oslo i fjor. Nå har Oslo Ap fått sin egen varslersak. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
LEDERNE I OSLO AP: Byrådsleder Raymond Johansen og Frode Jacobsen på Arbeiderpartiets valgvake i Folkets Hus i Oslo i fjor. Nå har Oslo Ap fått sin egen varslersak. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Arbeiderpartiet er rammet av en potensielt smertefull metoo-sak.

Saken gjelder en tillitsvalgt i Oslo Ap, hvor det er kommet et varsel om seksuell trakassering.

Dagbladet kjenner identiteten til vedkommende, men har valgt å ikke identifisere. Vedkommende har ikke besvart Dagbladets henvendelser fredag kveld. Oslo Arbeiderparti sier de har orientert politikeren.

- Oslo Ap åpnet en varselsak i januar etter å ha mottatt ett varsel. Partiledelsen i Oslo Ap har hatt flere møter og samtaler med både varsler og den det er varslet mot. Partiledelsen i Oslo Ap konkluderte etter prosessen med at det har forekommet brudd på Arbeiderpartiets interne retningslinjer mot seksuell trakassering, sier Siri Staalesen i Oslo Ap til Dagbladet fredag kveld.

Staalesen er partisekretær i Oslo Arbeiderparti. Hun har håndtert varslingsaken for landets største kommuneparti.

- Hvilke konsekvenser har saken fått for personen det gjelder?

- Konsekvensene er at vedkommende har blitt bedt om å trekke seg fra byomfattende verv i Oslo Ap og i AUF i Oslo. I tillegg er lokallagsleder informert om saken, svarer Staalesen.

Frode Jacobsen, leder i Oslo Arbeiderparti, ønsker ikke å kommentere saken overfor Dagbladet. Han viser til Siri Staalesen.

Lederen i vedkommende folkevalgtes lokallag, viser også til Siri Staalesen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!