Metropol reddet?

I går kom den triste meldingen om at Metropol skulle legges ned. Men TV-kanalen kan ha blitt reddet i siste sekund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi har fått inn en seriøs interessent i siste sekund, sier styreformann Jon H. Pran i NYTV, som eier kanalen til Propaganda.

Han kan foreløpig ikke si noe mer om hvem interessenten er. Telenor er blant storeierne av Metropol, som har gitt uttrykk for vilje til å satse videre. Også Møller Invest har sagt seg interessert i å være med videre.

Etter det Propaganda erfarer har italienske MB Venture Capital Fund vært mer tilbakeholden. Kanalen lå også i lange forhandlinger med TV2. Forhandlingene brøt til slutt sammen. Metropol trenger mellom 20 og 30 millioner i frisk egenkapital for å balansere regnskapet.

Storbykanalen

Metropol ble lansert som den nye storbykanalen 30. september 1999. NYTV hadde 60 millioner kroner til disposisjon.

- Egenkapitalen rekker til drift i to år. Etter 24 måneder må vi være «break even». Nå trenger vi norske kjendiser som kan være kanalens ansikter utad, sa Jan Erik Pedersen til Dagbladet rett før oppstart.

I går fikk de ansatte beskjed om at kanalen var konkurs. Nå er det likevel et lite glimt av håp.

Triste fans

Dagbladet.nos lesere var svært skuffet over at Metropol, og programmer som Mad TV, Jackass, Ali G, The Late Show, En LUN aften, Graham Norton og Banzai skulle forsvinne.

Under overskriften «fortsett å se på Metropol», skriver Marius:

- Hvis man forsetter å se på Metropol vil du bli registrert som tv-seer. For de mange nok seere om dagen, vil kanalen overleve.

Et annet av de nesten to hundre kondolansebrevene som ble skrevet i Dagbladet.nos debattinnlegg var dette, fra «Chrster»

- Jeg synes det er veldig, veldig leit at denne TV-kanalen skal legges ned. Den har gitt meg mye bra underholdning som verken TV2 eller NRK har klart å gi meg.

Det er for mye «søppel» på NRK og TV2. Klart de har sine show som er bra, men det blir ikke det samme uten MAD TV og resten av de TV seriene som jeg likte så godt.

Våre lesere sørger. Hva kommer du til å savne?

YOU KNOW WHAT? Metropol kan være reddet. Så spørs det hva Vancome (bildet) synes om det...