Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mette hadde nesten gitt opp Georg etter åtte dager i villmarka. I dag gjorde turgåer utrolig funn

- Jeg er så lykkelig.

FUNNET: Georg ble funnet i live i skogen utenfor Drammen. Hunden hadde satt seg fast i et hull. Der ble han i åtte dager, men er i brukbart slag på tross av utmagring. Foto: Baard Wilhelmsen
FUNNET: Georg ble funnet i live i skogen utenfor Drammen. Hunden hadde satt seg fast i et hull. Der ble han i åtte dager, men er i brukbart slag på tross av utmagring. Foto: Baard Wilhelmsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mette Evensen i Drammen hadde nesten gitt opp å finne hunden sin Georg levende.

Hunden, av rasen bassett, kom aldri hjem etter en tur fredag 11. mars. Han og hunden Birk hadde vært ute og løpt i skogsterrenget på Nordbykolleb, men det var bare Birk som kom tilbake den dagen.

- Birk var tilbake etter en halvtime, men jeg mistenker at Georg fikk øye på et rådyr og deretter forsvant, sier hun.

Leteinnsatsen, som hun sier har pågått dag og natt, har ikke gitt noen resultater. Det var utlovet dusør på 5000 kroner etter hunden og skrevet mye om ham i sosiale medier, men han var ikke til å finne.

Det var før Baard Wilhelmsen gikk morgentur med egen hund i dag.

Hørte bjeffing Han gikk tur i skogsområdet da hans egen hund fikk oppp ørene for noe.

- Jeg hørte noe lav bjeffing. Det hørtes ut som det var langt unna, men viste seg å være veldig nærme. Det var et hull i bakken der jeg hørte lydene fra. Jeg kom over kanten, men så ingenting, før det ble helt stille og jeg hørte et nytt bjeff. Jeg kikket ned og et lite hode stakk opp mellom to steiner, sier Wilhelmsen til Dagbladet.

Nede i hullet lå lille Georg. Her hadde han trolig sittet fast i over en uke, men var fortsatt i live.

- Det var umulig for han å komme seg opp, så det var veldig bra å kunne hjelpe til, sier han.

Utslitt Og eieren er takknemlig.

- Jeg er så lykkelig. Jeg har aldri følt det sånn! Jeg hadde nesten gikk opp, men nå bare svever jeg av å ha han tilbake, sier eier Evensen.

Hunden har bare vært hjemme en liten halvtime når Dagbladet snakker med Evensen. De åtte dagene aleine ute i villmarka, mest sannsynlig uten vann og mat, har tæret på en liten hundekropp. Georg reiser på sjekk til veterinæren allerede i dag.

- Han er blitt veldig, veldig tynn og har et sår på hodet.  Han er heldigvis en tøff gutt, sier Evensen, som nå har tenkt å betale ut dusøren på 5000 kroner til finneren.

- Det er helt utrolig og veldig flaks at han klarte å overleve der så lenge, sier operasjonsleder Svein Erik Gevelt i Sør-Øst politidistrikt til Dagbladet.
Call Send SMS Call from mobile Add to Skype You'll need Skype CreditFree via Skype

SØVNIG: Det ble raskt til sengs da Georg kom tilbake i hus i dag. Foto: Mette Evensen
SØVNIG: Det ble raskt til sengs da Georg kom tilbake i hus i dag. Foto: Mette Evensen Vis mer
Hele Norges coronakart