Mette-Marit bedre

Kronprinsesse Mette-Marit er blitt mye bedre, men drar ikke til Tyskland. Slottsbalkongen 17. mai er også usikker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dermed må kronprins Haakon gjennomføre hele Tysklands-besøket alene. Kronprinsen ankom Tyskland søndag og skal avslutte det offisielle besøket torsdag.

Ifølge en pressemelding fra Slottet tirsdag er kronprinsessens hudskader blitt mye bedre og risikoen for infeksjon er betydelig redusert. Men kronprinsessens hud er fortsatt svært ømfintlig og må derfor beskyttes mot ultrafiolett lys, heter det i en uttalelse fra hennes leger.

Skaden kronprinsessen fikk på hornhinnen er helet uten men, skriver legene.

Balkongen usikker

Kronprins Haakon vet fortsatt ikke om han får kronprinsessen ved sin side på Skaugum og på Slottsbalkongen 17. mai.

- Hun er fortsatt sykmeldt, men jeg er veldig glad for å høre at hun nå er i rask bedring, sa kronprins Haakon på et møte med pressen i Köln tirsdag kveld.

Han hadde ikke snakket med sin kone selv i løpet av dagen, bare fått beskjed gjennom sitt følge om at hun var bedre og trolig ikke vil få varige men etter skadene.

- Men jeg skal snakke med henne nå, med en gang jeg er ferdig med dere, sa en smilende kronprins til den norske delen av det tallrike pressekorpset.

Fantastisk mottakelse

Kronprinsen forteller at han har fått en fantastisk mottakelse i Tyskland. Han er fullstendig klar over at det først og fremst var kronprinsessen alle ventet på, men føler likevel at han er blitt svært godt mottatt over alt.

På spørsmål om han har hørt fra det tyske TV-selskapet tv-n etter brannskadene, opplyser han at de har fått et veldig hyggelig brev fra selskapet, som ber så meget om unnskyldning.

Travel dag

Det ble mye forflytning fra by til by under besøkets andre dag. Kronprinsen dro fra München til Düsseldorf med fly tirsdag morgen. Deretter var det stopp i den gamle tyske hovedstaden Bonn, der han åpnet Olav Christopher Jenssen-rommet i Bonn Kunstmuseum.

Dette var en oppgave kronprinsen satte stor pris på. I sin tale - også denne gangen på tysk - fortalte han at han var godt kjent med kunstnerens verk fra før. Faktisk eier han et bilde som han har fått i gave av sin mor.

Jenssen har bodd i Tyskland i 20 år og er nå professor ved høgskolen for bildende kunst i Hamburg. Tidligere var den 48 år gamle kunstneren fra Rælingen også en habil idrettsmann. Han spilte på elitelaget på Lillestrøm samtidig med Tom Lund og var også en brukbar skihopper.

I fjor fikk Jenssen Willy Brandt-prisen for sitt arbeid som kunstformidler mellom Norge og Tyskland.

En båttur på Rhinen med middag om bord avsluttet kronprinsens andre offisielle dag i Tyskland. Vertskap om bord var ministerpresident for delstaten Nordrhein-Westfalen, Wolfgang Clement og hans kone Karin.

(NTB)