- Mette-Marit blir hjemme

Mette-Marit blir hjemme, men kronprins Haakon drar til Tyskland i dag som planlagt, melder slottet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tysk radio og nettavisen Netzeitung meldte tidligere i dag paret ville komme i dag som planlagt.

Ved 13-tiden sendte slottet ut en kunngjøring om at Mette-Marit blir hjemme, mens kronprins Haakon drar som planlagt.

Legene ved Rikshospitalet anser det som svært lite sannsynlig at Mette-Marit kan slutte seg til Haakon seinere i besøket.

- Kronprinsessen beklager meget sterkt at dette har skjedd og er forferdelig lei seg. Paret vil selvsagt prøve å få til et besøk i Tyskland ved en annen anledning, sier Slottets informasjonssjef Wenche Rasch til NRK.

Sjeldent sterke skader

Kronprinsparet pådro seg forbrenningsskadene under et tv-intervju med den tyske kanalen n-tv på Skaugum onsdag. Paret har fått første og annengradsforbrenninger i ansiktet, og skader på hornhinnen. Smertene har vært så sterke at paret har fått søvnproblemer.

Mette-Marit er hardest rammet,og har fått flere blemmer i ansiktet.

«En så uttalt hudskade har i løpet av de 20 siste år, kun vært sett to ganger tidligere ved Hudavdelingen, Rikshospitalet, og da etter bruk av gammel type høyfjellsol» skriver slottet i pressemeldingen.

På grunn av hudskaden må Mette-Marit unngå ultrafiolett lys. Det betyr at hun ikke kan være utendørs selv i lett overskyet vær. For å unngå sensakding blir hun nå kontiunuerlig behandlet for forbrenningen. Skadene på hornhinnene hennes er nå helet, men hun vil være noe lysømfintlig de kommende dagene. Det er ikek klart når hun kan friskmeldes.

Kronprins Haakon har også hudskader, men i mindre grad enn kronprinsesse Mette-Marit. Også han må i størst mulig grad unngå ultrafiolett stråling de nærmeste dagene, tilrår professor Jan Petter Blomhoff og seksjonsoverlege Nils-Jørgen Mørk ved Rikshospitalet.

Ulykkesfugl

Dette er ikke første gang en utenlandstur for kronprinsparet har blitt amputert på grunn av uhell og helseproblemer.

En planlagt reise til Mosambik tidlig i vinter ble utsatt fordi Mette-Marit hadde pådratt seg lungebetennelse. Betennelsen fikk hun under vinter-OL i februar i Salt Lake City. Reisen skal etter planen gjennomføres i perioden 5. til 9. juni.

Et par måneder etter lungebetennelsen måtte kronprinsessen fritas for alle representasjonsoppgaver i seks uker på grunn av beinbrudd hun pådro seg under kongefamiliens påskeferie i Sikkilsdalen.

Slottet har innkalt til pressekonferanse ved 14-tiden. Dagbladet.no følger saken.

GRILLET I HAGEN: Her får Haakon og Mette-Marit den skadelige dosen reflektert solly, mens de snakker med tysk fjernsyn. Intervjuetfant sted på Skaugum sist onsdag.
BLE SELV FORBRENT: Den tyske kjendis-intervjueren Sandra Meischberger ble selv lettere brent etter intervjuet. To av hennes kameramenn ble også forbrent. - Jeg er forferdelig lei meg, men uten skyld, sier hun til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer