Mette-Marit debuterte med aidstale i FN

Kronprinsesse Mette-Marit ba organisasjonen om å inkludere ungdommen i aidsarbeidet.

FØRSTE GANG: Kronprinsesse Mette-Marit talte for første gang til FNs generalforsamling i New York. Her er hun i samtale med FNs generalsekretær Ban Ki-moon (t.h.) og utenriksminister Børge Brende (foran). Foto: EPA/JUSTIN LANE
FØRSTE GANG: Kronprinsesse Mette-Marit talte for første gang til FNs generalforsamling i New York. Her er hun i samtale med FNs generalsekretær Ban Ki-moon (t.h.) og utenriksminister Børge Brende (foran). Foto: EPA/JUSTIN LANE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Med representanter fra FNs medlemsland til stede og generalsekretær Ban Ki-moon ved sin side tok kronprinsesse Mette-Marit ordet under dagens åpningssesjon i FNs generalforsamling i New York.

- Det er en stor ære å få delta på dette møtet om en sak som er så viktig for meg, og som jeg har arbeidet med i så mange år. Det er jeg veldig glad for, sa kronprinsesse Mette-Marit da hun møtte Dagbladet og annen presse sammen med utenriksminister Børge Brende i FN-hovedkvarteret.

Kronprinsessa har vært spesialutsending for FNs aidsprogram UNAIDS siden 2006. Her har hun jobbet for å styrke ungt lederskap i arbeidet mot smitte og fordommer.

- Handler om ulikhet FNs generalforsamling er nå samlet for å diskutere hvilke mål organisasjonen skal jobbe etter når de såkalte tusenårsmålene utløper neste år. I talen ba hun innstendig om at FN-landene fortsatte å prioritere hiv- og aidsarbeidet og jobbe for at alle får tilgang på rimelige medisiner og kunnskap.

- Det viktige er å fortsette å sette trykk på at alle skal ha rett til universelle rettigheter, medisiner og til fortsatt utvikling. Det er viktig å fokusere på at ungdom fremdeles ikke får tilgangen de trenger, sier kronprinsessa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer