- Mette-Marit ei selvstendig jente

KRISTIANSAND (Dagbladet): 26 år gamle Mette-Marit beskrives som ei jordnær og selvstendig jente.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Midt i tilværelsen som alenemamma til tre år gamle Marius har hun stått hardt på for å skaffe seg en utdannelse. Hun har hatt flere strøjobber ved siden av sosialantropologistudiet på Blindern.

To brødre

Den seinere tida har hun livnært seg som servitør i Oslo. Mette-Marit har også vært utvekslingsstudent i Australia.

Mette-Marit har tre søsken. Familien vokste opp i Løvsangerveien på Slettheia i Kristiansand. Storesøster Kristin Bjørnøy bor i Kristiansand, ikke langt fra sin mor Marit Tjessem (62).

Moren har giftet seg på nytt og bor sammen med sin mann Rolf Berntsen (67) i en leilighet på Høivold Brygge i Kristiansand. I samme boligkompleks bor også kirke- og undervisningsminister Jon Lilletun og hans kone.

Kongens adjutant

Mette-Marits ene bror, Per Høiby, var inntil i høst adjutant for kong Harald. Det er uvisst om brorens posisjon på Slottet var en medvirkende årsak til at hun kom i kontakt med kronprins Haakon.

Den andre broren, Esben B. Høiby, er flykaptein i SAS. Det var han som satt bak spakene på DC-9 maskinen da SAS 8. desember i fjor gjenopptok flygningene mellom Kjevik og Gardermoen.

<B>STÅ-PÅ-VILJE: Ved siden av å ta vare på sønnen (3) som krever sitt, studerer Mette-Marit sosialantropologi på Blindern.