- Mette-Marit er litt sta

I et eksklusivt intervju i en tysk avis, røper Kronprins Haakon at Mette-Marit er litt sta - og at han liker det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tyske avisa Frankfurter Allgemeine Zeitung har intervjuet kronprins Haakon og Mette-Marit. Avisa skriver mye om bryllupet, som står 25. august. Det tar også for seg den fallende populariteten til kongehuset, Mette-Marits bakgrunn, kronprinsens studier og en rekke andre emner.

Gjensidig respekt

Avisa skriver at samholdet i familien hans og Mette-Marits er sterkt, og er preget av gjensidig respekt. Når kronprinsen blir spurt om samtalene med faren sin, svarer han ganske enkelt.

- Han er Kongen. Han bestemmer.

Mette-Marit røper at hun må jobbe med å bli kronprinsesse.

-Jeg må først lære mer om rollen, sier hun forsiktig.

Avisa legger vekt på at Haakon har engasjert seg både i innvandrerspørsmål og for homofiles rettigheter. Kronprinsen svarer ikke på spørsmålet om det kostet mye mot å ta så klare standpunkter.

Skal reise

Det vordende ekteparet forteller litt om hva de liker ved hverandre. Haakon sier at Mette-Marit kan holde «fantastiske diskusjoner», at «kjemien stemte med én gang», at «hun er omtenksom», og «har et godt hjerte».

- Hun er litt sta, og det setter jeg pris på, sier Haakon, mens Mette-Marit ler.

Hun svarer at hun respekterer kronprinsen.

I intervjuet røper de også at de liker litteratur, musikk, teater, film og kunst.

Det første året etter bryllupet, ønsker de å reise mye rundt til småsteder i Norge, for å treffe mennesker. De gleder seg også til å flytte til Skaugum, der Haakon føler seg mer hjemme enn midt i sentrum.

Les hele intervjuet på tysk her.

RESPEKT: Kronprins Haakon og Mette-Marit har latt seg intervjue av ei tysk avis. De forteller både om respekten for hverandre og en del andre ting.