Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mette-Marit er penest

Mette-Marit er penest, er gift med den flotteste prinsen og er elsket av folket. Men hun har ikke all verdens å fare med når hun åpner munnen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det mener leserne til den tyske tabloid-avisa Bild. Bild har sammenliknet vår egen ferske kronprinsesse med Nederlands vordende kronprinsesse, Maxima Zorreguieta som gifter seg med Willem Alexander av Nederland. Hittil har kronprinsesse Mette-Marit og kjærligheten mellom henne og kronprins Haakon, rørt ved hjertene til millioner av mennesker. Men ifølge Bild kan vår «vakre og stilsikre» kronprinsesse vente seg konkurranse om tronen i folks hjerter.

De tyske leserne har stemt på om det er Mette-Marit eller Maxima som er den ypperste i kronprinsesseklassen. Her er noen av spørsmålene og svarene!

- Hvilken kjærlighetshistorie er mest rørende?

Svar: Begge. Haakons setning om at han aldri har vært så sterk og så svak som sammen med Mette-Marit, gikk verden over. Men Willem Alexander har også uttrykt sin kjærlighet så det kommer en tåre i øyekroken: «Jeg hadde gitt opp tronen for å få Maxima.»

- Hvem er høyest elsket av folket?

Svar: Mette-Marit. Selv om hun fikk kongehuset til å beve i grunnvollene, fikk hun folket til å gråte foran tv-apparatene en hel helg. Men Maxima er mer populær i Nederland enn sin svigermor, dronning Beatrix.

- Hvem har den peneste prinsen?

Svar: Mette-Marit. Haakon har vakre øyne, atletisk kropp og fint skjegg, sukker tyskerne.

- Hvem har den beste utdannelsen?

Svar: Stor seier til Maxima. Mette-Marit har «jobbet i butikk, som kelner og som jordbærplukker», konstaterer Bild. Maxima er utdannet økonom og hadde en lovende karriere i bank da hun ble forelsket.

- Hvem har best klessmak?

Svar: Her vinner Mette-Marit en klar seier over sin prinsesse-kollega. Hun er klassisk og moderne og inspirerer norske kvinner i klesveien. Maxima får gjennomgå for hårsveis og «potetsekk-bukser». Tyskerne innrømmer at de synes skoene hennes er ganske fine.

Konklusjon: Mette-Marit fikk 16 poeng (målt i kongelige kroner, selvfølgelig), mens Maxima endte med 12 poeng.

«Mette-Marit vinner tydelig», skriver Bild og slår begeistret fast at nordmenn har stor sjanse for å få vakre små prinser og prinsesser når den tid kommer.

  • Maxima og Willem Alexander gifter seg 2. februar.
KÅRING: Ei tysk avis har satt Maxima Zorreguieta opp mot kronprinsesse Mette-Marit.
TAPER: Ifølge tyske avislesere er vår egen kronprinsesse penere enn Maxima Zorreguieta som gifter seg med Willem Alexander av Nederland. Mette-Marit har dessuten penere kjæreste, mener Bilds lesere.
VINNERNE: Det norske kronprinsparet kommer seirende ut, omtrent på alle fronter.
Hele Norges coronakart